Ο ΕΦΚΑ ζητά από πολίτη να βεβαιώσει ότι είναι… εν ζωή – Το σχόλιο Χατζηδάκη

«Στόχος σύντομα να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για τις συντάξεις έως το 2

ΕΦΚΑ

Για «διαχρονικές ευθύνες και για παραλογισμούς του συστήματος» έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο της Καθημερινής, σύμφωνα με το οποίο ο ΕΦΚΑ απαιτεί από συναλλασσόμενο να διαβεβαιώνει ότι είναι εν ζωή, υπογράφοντας σχετικό κείμενο ενώπιον υπάλληλου, ο οποίος εν συνεχεία πιστοποιεί ότι ο ασφαλισμένος είναι πράγματι ζωντανός.

«H ωραιοποίηση της κατάστασης δεν έχει κανένα νόημα. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στο υπουργείο προσπάθησα να πω τα πράγματα με το όνομα τους, όποιος και εάν ενοχλείται. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι εάν ενοχλούμαστε, εσωτερικά. Όταν οι πολίτες ζουν αυτές τις ιστορίες καθημερινής τρέλας δεν έχει νόημα η όποια κυβέρνηση, η όποια διοίκηση να τις ωραιοποιεί. Και πρέπει να περάσουμε το μήνυμα σε όλους ότι: δεν είμαστε αφέντρες ,ούτε η κυβέρνηση, ούτε η διοίκηση, ούτε οι υπάλληλοι. Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί και πρέπει να υπηρετούμε τους πολίτες», είπε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κοινωνικό μέρισμα: Ανακοίνωσε την έκτακτη ενίσχυση ο Χατζηδάκης

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως «το 2019 εκδόθηκαν 130.000 συντάξεις, πέρσι 160.000 και τώρα είμαστε ήδη στις 200.000 και απομένει και ο Δεκέμβριος και σημειώστε ότι έχουμε και αυξημένες αιτήσεις συνταξιοδότησης, εσφαλμένα κατά την γνώμη μου, νομίζοντας πολλοί ότι κάτι θα αλλάξει στο Ασφαλιστικό».

«Στόχος είναι μέχρι τον Φεβρουάριο να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες έως και το 2019. Μόνο καλό μπορεί να κάνει η εμπλοκή διαπιστευμένων δικηγόρων και λογιστών, όση κριτική και αν ασκείται σε αυτό. Τους συνταξιούχους δεν τους νοιάζει αν την σύνταξη θα την "δώσει" ο ΕΦΚΑ ή ο δικηγόρος ή ο λογιστής. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι αμφιταλαντευόμενη, πρέπει να πάρει αποφάσεις υπέρ των πολιτών και αυτό κάνει», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top