Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για τα μέτρα και στις δευτερολογίες

Μητσοτάκης: «Θα πάρω μέτρα κι ας χάσω ψήφους» - Τσίπρας: «Είστε σε πανικό»

Σε υψηλούς τόνους και εκατέρωθεν αντιπαράθεση για τα μέτρα για τον κορωνοϊό έγιναν και οι δευτερολογίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.    

Μητσοτάκης: Ζήτησα να γίνεται στους τέσσερις μήνες η τρίτη δόση εμβολίου

«Κύριε Τσίπρα το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ, αλλά να μην φτάνουν στο νοσοκομείο οι άνθρωποι, άρα να εμβολιάζονται περισσότεροιΜας κάνατε πολλές εκκλήσεις κύριε Τσίπρα αλλά δεν άκουσα καμία πρόταση»  τόνισε πρωθυπουργός στη δευτερολογία του. «Είπατε κάτι το οποίο είναι επιστημονικά απολύτως εσφαλμένο, ότι αν ήμαστε στα ποσοστά εμβολιασμού της Πορτογαλίας δεν θα λύναμε το πρόβλημά μας για δύο μήνες. Είπατε ξεκάθαρα ότι εάν με έναν μαγικό τρόπο φτάναμε στα ποσοστά αυτά, θα χρειαζόμασταν δύο μήνες για να δούμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Μα το πρόβλημα μας είναι και πρόβλημα της Γερμανίας, και της Αυστρίας. Το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ από αυτές που έχουμε δυνατότητα να φτιάξουμε αλλά να μην φτάνουν στο νοσοκομείο οι άνθρωποι άρα να εμβολιάζονται περισσότεροι».

«Μιλήσατε 25 λεπτά, τελικά θα μας πείτε αν θα καταψηφίσετε τελικά και τί προτείνετε για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού; Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

 Τσίπρας: Δεν είναι υποχρεωτικότητα αλλά οικονομικός εκβιασμός

«Σας πήρε ένα χρόνο να κάνετε ένα σποτάκι. Τι ακριβώς κάνατε για να στηρίξετε τον εμβολιασμό; Ένα σποτ έχετε βγάλει...»  πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα από τον οποίο ζήτησε να αποπέμψει τον βουλευτή του Παύλο Πολάκη. «Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική σας ομάδα κύριε Τσίπρα και ελάτε μετά να ξαναμιλήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ξέφυγε ο Πολάκης: «Είστε άσχετοι» φώναζε ενώ μιλούσε ο πρωθυπουργός

«Ναι, έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη» παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του για να συμπληρώσει: «Αλλά δεν έχουμε το ίδιο στην Αθήνα, την Κρήτη, στη Λάρισα, στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα νούμερα της πανδημίας δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία».

«Αυτή είναι η κατάσταση. Όχι αυτα που λέγατε ότι θα δίνουμε οξυγόνο σε ανθρώπους στα αυτοκίνητα ή ότι θα κάνουμε lockdown. Που τα είδατε αυτά να συμβαίνουν;» τόνισε, απευθυνόμενος ξανά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανοικτά ή κλειστά σχολεία θέλετε; Οι ειδικοί μας εισηγήθηκαν αυτό το πρωτόκολλο για τα σχολεία» τόνισε επίσης  ο πρωθυπουργός, ενώ σχετικά με τα πρόστιμα υποστήριξε: «Μας είπατε ότι τα πρόστιμα πρέπει να είναι αναλογικά. Όταν σας κόβουν πρόστιμο για παραβίαση του ΚΟΚ είναι αναλογικό το πρόστιμο;. Το πρόστιμο είναι διοικητικό μέτρο το οποίο αφορά όλους ανεξαιρέτως και δεν διαφέρει από άλλα πρόστιμα».
 

Τσίπρας: Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει

 

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι βρίσκεστε σε πανικό και αλλάζετε άποψη από τη μια μέρα στην άλλη» απάντησε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι «αυτό που ξορκίζατε ως αντισυνταγματικό, έρχεστε να το επιβάλλετε».

Αναφέρθηκε, δε, και πάλι στον υπουργό Υγείας υποστηρίζοντας ότι «τώρα καμαρώνει», ενώ «γνωρίζουμε την πολιτική του μήτρα και τις ανορθολογικές του απόψεις για τα εμβόλια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό γιατί τώρα τους αποκαλεί «ψεύτες» όλους, κατηγορώντας τον ότι είναι αυτός ο «αυτουργός αυτής τη τραγωδίας».

«Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανόσιας που θα έπρεπε να στήσουμε απέναντι στην πανδημία», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες «προσωπικά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καλλιέργησε από την πρώτη στιγμή «κλίμα αναξιοπιστίας».


Τριτολογία Μητσοτάκη:  Δεν με αφορά αν θα μου στοιχίσει κάποιες παραπάνω ψήφους στις εκλογές - Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό


«Θα προτιμούσα να μην κλείσει ο διάλογος με την τριτολογία του πρωθυπουργού. Διότι κ. Τσίπρα η καλύτερη απόδειξη μιας δύσκολης συγκυρίας για τον απαντώντα είναι να προσπαθεί να αλλάξει το θέμα και να μιλήσει για συνταξιούχους» είπε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του απαντώντας στη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα. «Δυο απλές ερωτήσεις. Πιστεύετε ναι ή όχι ότι πρέπει να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία. Συμφωνείτε με τις απόψεις του συμβούλου σας οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς, στις δημόσιες υπηρεσίες και φορολογική ενημερότητα; Ο σύμβουλός σας έχει την πρόταση, υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 18 και μη πρόσβαση τα μέσα μεταφοράς στους ανεμβολίαστους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολοκληρώνοντας την απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Η κυβέρνηση θα κριθεί για τις επιλογές της. Έχω δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την ανάγκη να πάρουμε αυτή την απόφαση. Να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να κλείσουν το ραντεβού έστω με αισθήματα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση. Δεν με αφορά αν θα μου στοιχίσει κάποιες παραπάνω ψήφους στις εκλογές. Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top