Ξέφυγε ο Πολάκης: «Είστε άσχετοι» φώναζε ενώ μιλούσε ο πρωθυπουργός

Διέκοψε την ομιλία του ο Μητσοτάκης – Τι απάντησε σε Πολάκη-Τσίπρα

Την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η απρεπής ενέργεια του Παύλου Πολάκη να φωνάζει «άσχετοι» την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν στη δύσκολη κατάσταση στο ΕΣΥ και την έντονη πίεση, που δέχονται τα νοσοκομεία, λέγοντας πως όντως υπάρχουν όντως ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, αλλά έχουν όλη την απαιτούμενη φροντίδα.

«Δεν έχω ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς. Έχετε εσείς; Φέρτε τις», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Ζήτησα να γίνεται στους τέσσερις μήνες η τρίτη δόση εμβολίου

Εκείνη την ώρα πετάχτηκε ο κ. Πολάκης και άρχισε να φωνάζει «άσχετοι, είστε άσχετοι».

«Τι είπατε; Τι είπατε;», είπε ενοχλημένος ο κ. Μητσοτάκης. «Με αντιεμβολιαστές δε συνομιλώ… Και παρακαλώ ανεβάστε τη μάσκα σας», αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Πολάκης συνέχισε να φωνάζει «είστε άσχετοι», με τον κ. Μητσοτάκη να γυρίζει προς το μέρος του Αλέξη Τσίπρα: «Κύριε Τσίπρα, σας τιμά αυτή η εικόνα; Με το χέρι στην καρδιά, σας τιμά; Η εικόνα ενός βουλευτή, τέως υπουργού Υγείας, με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα και ταυτόχρονα να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστών; Γιατί αυτό κάνει! Αυτός είναι! Και αυτόν ανέχεστε στην ΚΟ».

Τσίπρας: Δεν είναι υποχρεωτικότητα αλλά οικονομικός εκβιασμός

«Και μη βλέπετε που δεν τον έχετε δίπλα σας γιατί ουσιαστικά είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Και μετά έρχεστε και μιλάτε σε αυτή την κυβέρνηση δήθεν για ανάγκη συνεννόησης. Με ποιους; Με τον κ. Πολάκη; Όχι, δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τον κ. Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές με μεγάλη συστηματικότητα. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σας, αποδείξτε ότι εννοείτε έμπρακτα τη συνεννόηση, πως μιλάμε με ενιαία γραμμή, και τότε ελάτε σε αυτή την αίθουσα να μιλήσουμε για συνεννόηση», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top