ΥΠΕΞ: Να αποχωρήσουν οι Έλληνες πολίτες από την Αιθιοπία

Εύθραυστη η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα

Υπουργείο Εξωτερικών

Να αποχωρήσουν από την Αιθιοπία το συντομότερο δυνατό καλεί το υπουργείο Εξωτερικών τους Έλληνες πολίτες, που διαμένουν στην αφρικανική χώρα.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ, η κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη, καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών:

«Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη, όλο και πιο απρόβλεπτη, καθώς και ότι οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ταξίδια Ελλήνων πολιτών στη χώρα αποθαρρύνονται πλήρως.

Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που διαβιούν στην Αιθιοπία να αποχωρήσουν από τη χώρα, το συντομότερο δυνατόν, με τις διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στη χώρα, καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να έχουν επάρκεια τροφίμων, νερού και καυσίμων και να βρίσκονται σε επαφή με την

Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αδδίς Αμπέμπα (τηλέφωνα: +251 11 465 49 11 και 12, καθώς και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: +251 969 019 844, e-mail: gremb.addis@mfa.gr) ή με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλέφωνα +30 210 368 2463, +30 210 368 2406 και +30 210 368 1730). 

Το ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παράσχει σχετικές πληροφορίες στους Έλληνες πολίτες». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top