Βουλή: Κριτική και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για ακρίβεια   

Πρόσκαιρα και ελάχιστης απόδοσης χαρακτήρισε τα μέτρα ο Σκανδαλίδης

ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης Βουλή

Κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα για την ακρίβεια άσκησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.   

Τρία έκτακτα μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Μεταβατικά, πρόσκαιρα και ελάχιστης απόδοσης» χαρακτήρισε  τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας,  ο Α' κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τα μεγέθη του πληθωρισμού και της ακρίβειας κατά το δοκούν για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους.

Γκάλοπ MRB για το Star: Μεγάλο «ντέρμπι» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

«Το θέμα της ακρίβειας πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινωνικούς όρους», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ καλώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να σκεφτούν τις δυσκολίες που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Όπως  πρόσθεσε τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση αντανακλούν την συντηρητική αντίληψη που διακατέχει την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι απαιτούνται περισσότερο δομικά και μόνιμα μέτρα. Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε τις προτάσεις που είχε παρουσιάσει στις αρχές Οκτωβρίου η Φώφη Γεννηματά, ευχαριστώντας παράλληλα  τα κόμματα για το τρόπο που αντιμετώπισαν τον ξαφνικό θάνατό της.

 

Κουτσούμπας: Συνένοχοι για την ακρίβεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 

«Συνένοχους για την σφαγή του λαϊκού εισοδήματος» χαρακτήρισε την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να απαλλάσσει των ευθυνών του και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

Όπως ανέφερε, παρά τις υποσχέσεις, η ζωή αποδεικνύει πως τα «δώρα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης για τους εργαζόμενους είναι απαιτήσεις για νέες θυσίες, «αφού μόνο το ξεζούμισμα των εργαζομένων με το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ αύξησης της παραγωγικότητας και μισθών, μπορεί να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου».

«Κερασάκι στην τούρτα τους τελευταίους μήνες η ακρίβεια που έρχεται να γκρεμίσει ό,τι είχε απομείνει όρθιο» υπογράμμισε.

«Η πικρή αλήθεια», τόνισε, «είναι πως η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας αφού πλήρωσε την κρίση του 2008-2015 με άμεσες δραστικές περικοπές, μισθών, συντάξεων και με εκτίναξη των φόρων, τώρα πληρώνει μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο κόσμο έμμεσα με μια ραγδαία υποβάθμιση του εισοδήματός του μέσα από τον πληθωρισμό».

«Aφού την εξαφανισαν αυτοι ερχεστε εσεις τωρα τη μεσαια ταξη να τους κανετε νεοπτωχους νεοελληνες  υποστήριξε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ειστε πολλαπλασιαστης των σοκ που ερχονται απ΄εξω οχι αμορτισέρ για τη μεσαία τάξη» ανέφερε στην ομιλία του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top