Μητσοτάκης: Πάνω από 60.000 ραντεβού μέσα σε 3 μέρες για νέους εμβολιασμούς

«Η έξαρση κρουσμάτων είναι μεταξύ ανεμβολίαστων»

«Εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο

«Υπάρχει όντως μία σημαντική έξαρση κρουσμάτων, η οποία είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της πραγματικότητας: ότι μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς και η ροή για την 3η αναμνηστική δόση είναι σταθερή, περίπου 30.000 ραντεβού την ημέρα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Εμβόλιο: Επιστολή Πλεύρη σε ΠΙΣ για τις συστάσεις γυναικολόγων σε εγκύους

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε σε μια μέτρηση, πέρυσι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την οποία μόλις το 33% των ενηλίκων έλεγαν ότι θα εμβολιαστούν σίγουρα.

Στο τραπέζι η ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

«Έντεκα μήνες μετά είναι εμβολιασμένο το 73% των ενηλίκων Ελλήνων. Το αναφέρω γιατί απέναντι στον φόβο και στην εύκολη κριτική υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της λογικής, ανταποκρίνεται στην πολιτική της πειθούς και διαψεύδει τους αρνητές της αλήθειας, όσο και τους αρνητές της συστράτευσης απέναντι σε μία εθνική πρόκληση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Δε θα ξανακλείσουν η οικονομία και η κοινωνία

«Το μήνυμα, λοιπόν, σε αυτούς που ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Και δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού εντός του 2022

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο βασικό θέμα συζήτησης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο αφορά τις μεταρρυθμίσεις για το περιβάλλον και τον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Πρώτα και πάνω απ’ όλα ο κλιματικός νόμος, τον οποίον για πρώτη φορά αποκτά η χώρα. Το νέο πλαίσιο παραγωγής και αποθήκευσης ρεύματος από καθαρές πηγές, με έμφαση στα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Τρίτον, ο μετασχηματισμός της διαχειριστικής αρχής υδρογονανθράκων. Και βεβαίως το εθνικό σχέδιο κυκλικής οικονομίας για την τετραετία 2021-2025», είπε ο πρωθυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top