Εμβόλιο: Επιστολή Πλεύρη σε ΠΙΣ για τις συστάσεις γυναικολόγων σε εγκύους

«Ερευνήστε εάν κάποιοι τις αποτρέπουν από το να εμβολιαστούν»

Επιστολή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), με την οποία ζητά να εξεταστούν καταγγελίες για τις συστάσεις γυναικολόγων σε εγκύους για τον μη εμβολιασμό τους, απέστειλε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός ζήτησε από το προεδρείο του ΠΙΣ να επιληφθεί του θέματος και να κρίνει εάν τέτοιας φύσης ιατρικές συμβουλές αντιστρατεύονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών.

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών η κυβέρνηση

Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννακού, γιατροί συνιστούν σε εγκύους, θηλάζουσες αλλά και γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν να μην εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.

Στο τραπέζι η ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας στον Σκάι, με αφορμή τη διασωλήνωση ανεμβολίαστης εγκύου νοσηλεύτριας στη Λάρισα, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις γιατρών που επηρεάζουν συναδέλφους τους από το να εμβολιαστούν.

Νέα μέτρα: Αντιδρούν οι καταστηματάρχες - Δε θα υπάρξουν νέα επιδόματα

«Η περίπτωση στη Λάρισα, πιστεύω, ότι είναι μια τέτοια περίπτωση που ο γιατρός της την φρέναρε να εμβολιαστεί. Η συνάδελφος δεν ήταν στη δουλειά, δεν ήταν αναστολή, ήταν σε νόμιμη άδεια κύησης. Όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που φοβούνται να εμβολιαστούν γιατί οι γιατροί τους “φρενάρουν” σε αυτό», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top