ΚΙΝΑΛ: Άρχισαν οι διαφωνίες για την προσωρινή αναπλήρωση της Γεννηματά

Διαφωνεί η πλευρά Λοβέρδου με τη ««θεσμική» ηγεσία Κεγκέρογλου 

ΚΙΝΑΛ σήμα

Άρχισαν οι διαφωνίες στο Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τη διαδικασία αναπλήρωσης της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου και για το πρόσωπα που θα είναι προσωρινά επικεφαλής του.

Κεγκέρογλου: Θα λειτουργώ ως θεσμικός αρχηγός έως τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Μετά την ανακοίνωση του Βασίλη Κεγκέρογλου ότι προτείνει μέχρι τότε να είναι ο ίδιος, ως Γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, θεσμικά και λειτουργικά επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ο Σπύρος Καρανικόλας εξέφρασε τις αντιρρήσεις από την πλευρά του υποψηφίου αρχηγού του Κινήματος Ανδρέα Λοβέρδου.      

   
Κίνημα Αλλαγής: Ποιος υποψήφιος προηγείται  

Συγκεκριμένα ο κ. Καρανικόλας ανέφερε σχετικά με τη δήλωση του κ. Κεγκέρογλου:

«Μόνο θεσμικές λύσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές, οι οποίες εξάλλου ήδη προβλέπονται και ορίζονται από τον κανονισμό της Βουλής: «Οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι αναπληρώνουν τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του». 

Θάνατος Φώφης Γεννηματά: Το «αντίο» των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ

Πρόσθεσε επίσης ότι «τα σοβαρά πολιτικά κόμματα επιλύουν αυτά τα ζητήματα εκ των ενόντων, χωρίς ψηφοφορίες και προπαντός χωρίς δημόσιες δηλώσεις, που, αυτές τις ώρες, ούτε αναγκαίες είναι, ούτε ωφελούν».

Να σημειωθεί ότι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι ουσιαστικά προτείνονται (και κυρίως ο πρώτος) για την προσωρινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας.  

Δεν τίθεται θέμα αναβολής των εσωκομματικών εκλογών

Σε ανακοίνωσή της πάντως η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΙΝΑΛ διευκρινίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα αναβολής των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.  

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε σήμερα 29 Οκτωβρίου με την συμμετοχή και των εκπροσώπων των υποψηφίων και ομόφωνα επιβεβαίωσε ότι, οι Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος θα διεξαχθούν την 5η και 12η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την από 3/10/2021 απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (Κ.Π.Ε.)».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top