Φώφη Γεννηματά: Ο άνθρωπος πίσω από την πολιτικό    

Συγκλονίζει ο Κ. Χαρδαβέλλας: Οι γιατροί της έδιναν ζωή ως τις γιορτές

Άνθρωποι που γνώριζαν καλά τη Φώφη Γεννηματά, ανοίγουν την καρδιά τους κι εξομολογούνται στο Star, στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε η Κατερίνα Τσαμούρη, άγνωστες και συγκινητικές ιστορίες που έζησαν στο πλευρό της. Στιγμές που μαρτυρούν πως η Φώφη είχε μια αγκαλιά για όλους. Ειδικά για τα παιδιά, αλλά και για όσους πάλευαν με το «θεριό» του καρκίνου. 

Φώφη Γεννηματά: Οι τελευταίες ώρες με τα μάτια των συνεργατών της 

Κ. Χαρδαβέλλας: Οι γιατροί της έδιναν περιθώριο ως τις γιορτές

«Η Φώφη ήξερε από τους γιατρούς πως έχει περιθώριο έως τις γιορτές» αποκαλύπτει στο Star, ένας από τους ανθρώπους που γνώριζαν τον άνθρωπο πίσω από την πολιτικό: O δημοσιογράφος και κουμπάρος της, Κώστας Χαρδαβέλλας, τον οποίο είχε παντρέψει ο αείμνηστος πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς, που και  εκείνος πάλεψε με τον καρκίνο. 

Κώστας Χαρδαβέλλας: Η συγκινητική εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο

«Μιλάγαμε με τη Φώφη για τον κοινό μας αντίπαλο. Είχαμε ένα μυστικό μεταξύ μας. Κάθε φορά που βρισκόμασταν μου έλεγε: "Κώστα τον φάγαμε!". Και εννοούσε τον καρκίνο, γιατί είχα περάσει κι εγώ αυτήν την περιπέτεια. Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να τον φάει. Η  Φώφη ήξερε ότι θα φύγει. Οι γιατροί της έδιναν ένα περιθώριο μέχρι τις γιορτές! Η  οργανική της κατάρρευση έγινε σχεδόν μέσα σε 10 λεπτά. έπαθε ένα ηπατικό σοκ. Το ευτύχημα για όλους μας είναι ότι δεν πόνεσε, δεν υπέφερε. Έπεσε σε καταστολή». 

Συγκλονίζει ο Ν. Σαντορινιός στο Star: Δίναμε ο ένας κουράγιο στον άλλον με το βλέμμα   

Με τη στάση της η Φώφη έδωσε κουράγιο και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος διεγνώσθη με καρκίνο στο πάγκρεας μετά τις εκλογές του 2019. 

«Ο ένας έδινε θάρρος στον άλλον, έστω και με το βλέμμα. Αυτό το θεριό πρέπει να το νικήσουμε! Το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά που μέχρι την τελευταία στιγμή κατάφερε να παραβλέπει την ασθένεια, ήταν και είναι σημαντικό για όλους μας» δήλωσε ο κ. Σαντορινιός στο Star. 

Κηδεία Φ.Γεννηματά: Πώς θα πουν το τελευταίο αντίο πολιτικοί και πολίτες

 Σία Αναγνωστοπούλου: Τι μου είπε η Φ. Γεννηματά όταν διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού 

Το ίδιο έκανε και για τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, όταν ήρθε αντιμέτωπη με καρκίνο του μαστού το 2017. Η Φώφη Γεννηματά της έσφιξε το χέρι. 

«Υπήρχε αυτό το αμοιβαίο ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη με τη Φώφη κάθε φορά που βρισκόμασταν,  για την υγεία μας, όταν είχα διαγνωστεί κι εγώ με καρκίνο του μαστού, ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό το ζεστό χαμόγελο και την αγάπη που μου έβγαζε όσο σκληρή και να ήταν η αντιπαράθεση. Αντίο Φώφη...» ανέφερε η πρώην υφυπουργός.     

Εκ βαθέων εξομολόγηση Θ. Χειμωνά: Η Φώφη μου στάθηκε όταν πέθανε η μητέρα μου 

Η Φώφη Γεννηματά όταν έβλεπε ότι κάποιος περνά δύσκολα, άνοιγε την αγκαλιά της. Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, θυμάται πως του στάθηκε όταν έχασε την μητέρα του. 

Ο συγγραφέας και πρώην τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Όταν πέθανε η μητέρα μου πριν από 4 χρόνια, είχαν επικοινωνήσει διάφοροι μαζι μου, με sms με email, τα τυπικά συλλυπητήρια… H Φώφη θεώρησε ότι ήταν καλύτερο να με πάρει τηλέφωνο, να μου μιλήσει και παρότι γνωρίζω ότι στην πολιτική παίζουν ρολό τα pr κι όλα αυτά, κατάλαβα ότι η Φώφη αυτά που έλεγε τα εννοούσε». 

Η λατρεία της Φ. Γεννηματά για τα παιδιά 

Ως μητέρα η Φώφη Γεννηματά λάτρευε τα παιδιά. Αγκάλιαζε τους μικρούς «ήρωες»  που συναντούσε στα νοσοκομεία που επισκεπτόταν... Άγγιζε τα προσφυγόπουλα μέσα από το συρματόπλεγμα στις προσφυγικές δομές. Περνούσε χρόνο με τα παιδιά στην «Κιβωτό του Κόσμου». 

Νταβίντ Σασολί για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Εσείς θα αλλάξετε τον κόσμο»!

«‘Ηθελε να πηγαίνει εκεί, να τους χαρίζει μια αγκαλιά. Ακόμα και τώρα με την πανδημία,  που έπρεπε να προσέχουμε όλοι και η ίδια ακόμη περισσότερο, πήγαινε και δεν μπορούσε να αντισταθεί. Ήταν τόσο συγκινητικό! Η Φώφη Γεννηματά ήταν η γυναίκα που ήθελε τα παιδιά όλα να τα έχει κοντά της» δηλώνει η Ζέφη Δημαδάμα,  αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του  ΚΙΝΑΛ.  

Η δυνατή Φώφη 

Η Φώφη ήταν δυνατή. Στάθηκε «όρθια» ακόμη κι όταν έμαθε τα μαύρα μαντάτα για τον πατέρα της, το 1992, όπως αποκαλύπτει στον Αντώνη Αντωνόπουλο ο επί χρόνια φωτογράφος της, Χρήστος Μπόνης: «Η Φώφη Γεννηματά αντί να καταβληθεί εκείνη την ώρα, ήταν και σε μικρή ηλικία, παρουσιάστηκε, με ένα χαμόγελο, σαν να έλεγε: θα το ξεπεράσω, θα το ξεπεράσω! Κάτι  που μας εξέπληξε όλους εκείνη την ώρα. Κι αυτό ήταν και το πλεονέκτημα της». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top