Εξεταστική Επιτροπή: Την Τετάρτη 3/11 η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ 

ΝΔ: Να δεχθεί ο Τσίπρας διερυμένη εξεταστική για το διάστημα από το 2015  

Βουλή

Tην Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων.  

 ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα αφορά μόνο την πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για την διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησής της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» και η Ολομέλεια θα κληθεί να λάβει απόφαση.   

Πηγές της ΚΟ της ΝΔ: Να δεχθεί ο Τσίπρας διευρυμένη εξεταστική από το 2015 μέχρι σήμερα 

Πηγές της ΚΟ της ΝΔ  επισημαίνουν ότι η  θέση της ΝΔ είναι σαφής και συγκεκριμένη όπως τη διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Να συσταθεί διευρυμένη εξεταστική επιτροπή από το 2015 μέχρι σήμερα, με μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο ώστε να ελεγχθεί η χρηματοδότηση στα μέσα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. 

ΣΥΡΙΖΑ - Εξεταστική: Κίνηση πανικού αλλά καλοδεχούμενη η έρευνα από το 2015

«Καλούμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απάντησε καταφατικά ενώπιων της Βουλής στην πρόταση του πρωθυπουργού και το νεύμα του καταγράφηκε στις τηλεοπτικές κάμερες, μέχρι και τη συζήτηση της 3ης Νοεμβρίου να δεχθεί την πρότασή μας,  να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο  και να μην ευτελίσει το Συνταγματικό δικαίωμα της μειοψηφίας επιλέγοντας επικοινωνιακά τρικ για να ξεφύγει από το πολιτικό του αδιέξοδο. Και διατυπώνουμε ξανά το ίδιο ερώτημα. Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δε συναινεί σε διευρυμένη Εξεταστική Επιτροπή ουδέτερης διατύπωσης; Εχει κάτι να κρύψει;» ερωτούν  οι ίδιες πηγές σε σχέση με τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.    


Με εξεταστική απαντά η κυβέρνηση στην εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν ο κ. Τσίπρας επιμείνει στην ενοχική στάση του, η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει κάθε θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί το σύνολο του διαστήματος από το 2015 έως και το 2021» καταλήγουν οι πηγές της ΚΟ της ΝΔ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top