Συγκίνηση για τη μάχη της Γεννηματά – Εξελίξεις για τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

«Παραμένω πρόεδρος μέχρι να γίνουν οι εκλογές»

Στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά, στη μεγάλη μάχη που δίνει, μετά την υποτροπή της νόσου, που μάχεται εδώ και χρόνια, βρίσκεται σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» το βράδυ της Δευτέρας με συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Όπως διαπιστώθηκε, μετά από εκτενείς εξετάσεις, η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, με τη Φώφη Γεννηματά να καλείται να δώσει άλλη μία δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.

Φώφη Γεννηματά: «Θα κερδίσω» - Η σκληρή μάχη που δίνει με τον καρκίνο

Τις ευχές τους έχουν δώσει άπαντες οι πολιτικοί αρχηγοί, οι συνυποψήφιοί της στην κούρσα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, ευχόμενοι περαστικά στη «μαχήτρια» Φώφη Γεννηματά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα στον Ευαγγελισμό τη Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να μάθει για την κατάσταση της υγείας της, ενώ τηλεφωνικά επικοινώνησε μαζί της σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Προσωπικά μηνύματα της απέστειλαν και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανατροπές στα σχέδια για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε χθες πως η μεγάλη μάχη, που καλείται ξανά να δώσει, την αναγκάζει να αφήσει μια άλλη μάχη: αυτή για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, στις εσωκομματικές εκλογές.

Στον Ευαγγελισμό η Γεννηματά – Aποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας, αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και πιθανότατα μεγάλες. Αρχικά, οι τρεις υποψήφιοι (μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά) για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής (Λοβέρδος, Καστανίδης, Ανδρουλάκης) θα έχουν επικοινωνία εντός της ημέρας, με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το σενάριο για παράταση στη διαδικασία συλλογής των υπογραφών για τις υποψηφιότητες, η οποία λήγει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί μετά την επικοινωνία των τριών υποψηφίων και, εάν δοθεί, θα επικυρωθεί από το αρμόδιο κομματικό όργανο (ΕΔΕΚΑΠ - Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης).

Ποιες νέες υποψηφιότητες «ακούγονται» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Όπως γίνεται αντιληπτό, εάν υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, τότε αναμένεται να τεθεί και άλλη ή άλλες υποψηφιότητες.

Ήδη, ακούγονται τα ονόματα του Παύλου Χρηστίδη (εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ), Μανώλη Χριστοδουλάκη (γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ), αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου, ως μια υποψηφιότητα, η οποία μπορεί να εκφράσει όλο το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, μια υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, η οποία απλά κυκλοφορεί ως σενάριο αυτή τη στιγμή, πιθανόν να προξενούσε «καραμπόλες» με απόσυρση άλλων υποψηφιοτήτων.

Μια παράταση στην υποβολή των υποψηφιοτήτων ενδέχεται, εξάλλου, να οδηγήσει και σε αλλαγή των ημερομηνιών για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 5 και τις 12 Δεκεμβρίου (εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος).

Όσον αφορά την σενάριο για μεταβατικό πρόεδρο, όλα συνηγορούν ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα. Πρώτη το ξεκαθάρισε η κυρία Γεννηματά στη χθεσινή της ανακοίνωση, ενώ το ίδιο είπε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου σε σημερινές του δηλώσεις, ζητώντας μάλιστα να «παγώσει» η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών.

Σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή, αυτό θα γίνεται από τον α’ και τον β΄ κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top