Φώφη Γεννηματά: «Θα κερδίσω» - Η σκληρή μάχη που δίνει με τον καρκίνο

«Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν χωρίς εσένα»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Φώφης Γεννηματά για την περιπέτεια με τον καρκίνο πριν από λίγα χρόνια σε εκπομπή του Alpha

H είδηση της υποτροπής της υγείας της Φώφης Γεννηματά «πάγωσε» τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» το βράδυ της Δευτέρας με συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Όπως διαπιστώθηκε, μετά από εκτενείς εξετάσεις, η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, με τη Φώφη Γεννηματά να καλείται να δώσει άλλη μία δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.

Στον Ευαγγελισμό η Γεννηματά – Aποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας

Αποσύρεται από την κούρσα ηγεσίας για το ΚΙΝΑΛ 

H πρώτη, που το έμαθε ήταν η οικογένειά της. Ακολούθησαν οι στενοί της συνεργάτες, στους οποίους είπε πως θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη. Ωστόσο, καθώς έπρεπε να εστιάσει σε αυτή την περιπέτεια με την υγεία της, έπρεπε να αφήσει στην άκρη τη μάχη για την προεδρία του κόμματος.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής», ανακοίνωσε η κα Γεννηματά, αποχωρώντας από την κούρσα για την αρχηγία του κόμματος.

Φώφη Γεννηματά: Όταν μίλησε για τη μάχη με τον καρκίνο

Η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο για πρώτη φορά στα 43 της, το 2008, όταν εντοπίστηκε στον δεξιό μαστό.

Κύμα συμπαράστασης στη Φώφη Γεννηματά για τη νοσηλεία της

Το οικογενειακό ιστορικό ήταν «βαρύ», καθώς έχει χάσει και τους δύο γονείς της από καρκίνο: ο Γιώργος Γεννηματάς έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 1995, ενώ λίγους μήνες πριν είχε πεθάνει και η μητέρα της, Κάκια Βέργου.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο  Ερρίκος Ντυνάν, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Γιώργος και Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά με τον πατέρα της, Γιώργο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1995 από καρκίνο

Η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, περιγράφοντας το πώς «μπήκε» στη ζωή της.

«Με επτά μήνες διαφορά “έφυγαν” οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων. Μια ζωή μαζί. Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη “καρκίνος”. Είχε καρκίνο στον μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια», είχε εξομολογηθεί.

Η εξομολόγηση της Φώφης Γεννηματά για τον καρκίνο και τα παιδιά της 

Όπως είχε πει, ένας από τους λόγους που επέλεξε να μιλήσει για τον αγώνα που έδινε με τον καρκίνο, ήταν «γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε».

«Δεν τελειώνει η ζωή. Δε σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Να σκέφτεσαι ότι η μικρή σου να μην θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη μορφή σου, τη φωνή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Μ’ έπιανε τρόμος στη λογική ότι μπορούσε τα παιδιά μου, που απέκτησα με τόσο κόπο και τόση προσπάθεια, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό! Επανήλθε (σ.σ. ο καρκίνος) και αφού επανήλθε, μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σ’ ένα συνέδριο και μιλούσα στο βήμα», είχε δηλώσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Γεννηματά: «Δέκα χρόνια προσπαθούσα να κάνω παιδί»

Σε συνέντευξή της το 2019 είχε αναφερθεί στην αγωνία της, αλλά και τις επίμονες προσπάθειες, για να αποκτήσει οικογένεια, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί της είχαν πει πως δε θα μπορέσει να κάνει παιδί.

Όταν ήμουν 22 χρόνων στον πρώτο μου γάμο, μας είπαν ότι δε θα κάνουμε παιδιά, μας το απέκλεισαν. Είπα ότι δεν το βάζω κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά και ξεκίνησα έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα που κράτησε 10 χρόνια. Τελικά ήρθε η Αιμιλία στη ζωή μας και τα άλλαξε όλα. Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, αρχίσαμε να ψάχνουμε την διαδικασία και τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε. Μετά, τα άλλα δύο μου παιδιά ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή», είχε πει η 56χρονη πολιτικός. 

Το μήνυμά της, για τη μάχη με τον καρκίνο, είναι ξεκάθαρο: «Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι».

 

«Αυτό που με δίδαξε είναι ότι η ζωή είναι ωραία»

Η ζωή είναι ωραία.Αυτό είναι το δίδαγμα, που αποκόμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από την περιπέτεια με την υγεία της.

Αυτό που με δίδαξε είναι ότι η ζωή είναι ωραία. Έμαθα να μη χάνω στιγμές. Να απολαμβάνω το σήμερα. Να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Να προσβλέπω στο αύριο

«Πρέπει να παλεύουμε, να φυλάμε τον εαυτό μας, να τον προσέχουμε, για να είμαστε δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα» δήλωνε σε άλλη της συνέντευξη η Φώφη Γεννηματά, προτάσσοντας τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου: «Χρειάζεται η πρόληψη, η ενημέρωση και, αν σου συμβεί, να δώσεις τον αγώνα», είχε τονίσει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top