Πλεύρης για Ζαούτη: Μαζί του είχα περάσει την περιπέτεια της υγείας μου

«Δε ζήτησα την παραίτηση του Αρκουμανέα»

Θάνος Πλεύρης

«O κ. Αρκουμανέας παραιτήθηκε ο ίδιος. Δεν ζήτησα παραίτηση εγώ πάντως. Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι καθηγητής πολύ υψηλού επιπέδου στην Αμερική στην επιδημιολογία και τώρα βρίσκεται και στην Ελλάδα» τόνισε, μιλώντας στον Real FM.

Ερωτηθείς αν ο κ. Αρκουμανέας φεύγει ως επιτυχημένος από τη θέση απάντησε: «προφανέστατα. Η διαχείριση της πανδημίας, που είναι μια επιτυχής διαχείριση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, πιστώνεται και στον ΕΟΔΥ».

Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Θεοκλής Ζαούτης

«Πιστεύω ως υπουργός στην επιλογή του κ. Ζαούτη. Είναι ο άνθρωπος, με τον οποίο από το 2016 και μετά, όταν είχα περάσει και την περιπέτεια με την υγεία μου, κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Γνωριζόμαστε χρόνια και είναι μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων», περιέγραψε ο υπουργός Υγείας.

«Εγώ τον πρότεινα, είναι απόφαση του υπουργού ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, προφανώς κυβέρνηση είμαστε και είμαστε σε συνεννόηση», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Όταν πέρασα την περιπέτεια της υγείας μου, κάναμε μαζί έναν τρομακτικό αγώνα με συνέδρια από τότε για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις. Πρέπει να βλέπουμε κατάματα το θέμα, δεν αφορά τον COVID, αφορά γενικότερα τη δημόσια υγεία. Γενικότερα στη δημόσια υγεία, δυστυχώς, η χώρα μας σταθερά την τελευταία δεκαετία είναι πρώτη αναλογικά σε νοσοκομειακές λοιμώξεις», συμπλήρωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top