Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Θεοκλής Ζαούτης

Το βιογραφικό του Καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας), μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

O Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, συναντήθηκε σήμερα με τον καθηγητή και του ανακοίνωσε τα νέα του καθήκοντα.

Για τη θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ,  είχαν πέσει στο τραπέζι και τα ονόματα της Παγώνας Λάγιου και του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου

Ποιος είναι ο Θεοκλής Ζαούτης - Το βιογραφικό του 

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οµότιµος Καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστηµίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο µέρος της ιατρικής του εκπαίδευσης στις Ηνωµένες Πολιτείες, µε εξαίρεση το διδακτορικό του, το οποίο ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Είναι Σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, καθώς και Σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη στην Ελλάδα, ιδιότητα την οποία υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας στην ανάπτυξη κλινικών κατευθυντήριων γραµµών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συνταγογράφησης πρωτοκόλλων για οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. 

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 είναι µέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο εδιήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top