Σε νευρικό κλονισμό η Άγκυρα – Παράνομη Navtex και νέες απειλές

Για 4η συνεχόμενη ημέρα ξεσπά την οργή της με απειλητικές ανακοινώσεις

Σε νευρικό κλονισμό η Άγκυρα μετά τη συμφωνία Αθήνας-Παρισιού. Για 4η συνεχόμενη ημέρα ξεσπά την οργή της με απειλητικές ανακοινώσεις και με παράνομες navtex για να παρεμποδίσει τις μετρήσεις του ευρωπαϊκού ερευνητικού πλοίου NAUTICAL GEO πέριξ της Κύπρου. 

Πλοίο που ότι παρενόχλησαν Τουρκικά πολεμικά, όταν αυτό βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης. Η εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, λέει ότι έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό, στην αεροπορία και στο στρατό ξηράς να υπερασπιστούν τα Τουρκικά δικαιώματα και κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκατόρικες ενέργειες σε Αιγαίο και Μεσόγειο. 

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δε μάσησε τα λόγια του: «Οι Τουρκικές ενέργειες καταπατούν κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και της απλής λογικής», είπε χαρακτηριστικά. 

Μέσα σ' αυτό το κλίμα η Αθήνα έχει χαμηλές προσδοκίες για τις διερευνητικές της Τετάρτης. Το σίγουρο είναι ότι δεν εφησυχάζουμε. Βρισκόμαστε σε διπλωματική, αλλά και επιχειρησιακή εγρήγορση, όπως αποδεικνύουν οι εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Παρμενίων 21». 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top