Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Έρχεται «ανασχηματισμός» από την κυβέρνηση 

Ο  Π. Αρκουμανέας αποχωρεί, ο Θ. Βασιλακόπουλος έρχεται

Σειρά αλλαγών φαίνεται πως έρχεται στον χώρο της Υγείας. Ήδη υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή της λειτουργίας της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ενώ θα αλλάξει και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Δε διώκονται τα μέλη της με τροπολογία

Όπως ανέφερε, υπάρχει μια συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης ως προς τη μορφή και τη λειτουργία της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που αυτή τη στιγμή έχει 33 μέλη. «Όπως έλεγαν στο Star πηγές με γνώση όλων των διεργασιών, υπάρχει η σκέψη ότι η μορφή της Επιτροπής ως έχει σήμερα έχει κλείσει τον κύκλο της. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αλλαγές θα δρομολογηθούν αύριο, με δεδομένο και τον προβληματισμό για την πορεία της πανδημίας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο Γ. Ευγενίδης. 

Η Κοτανίδου «καρφώνει» την Επιτροπή: «Οδηγούμαστε σε λάθος αποφάσεις»

Όπως λέγεται, όμως, ίσως χρειαστεί ένα πιο ευέλικτο και μικρό σχήμα. Μάλιστα, άλλη πηγή έλεγε στο Star ότι «οι αλλαγές έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό», λόγω της πολυφωνίας ενίοτε. Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα γίνει η τελική στάθμιση και θα ληφθούν οι αποφάσεις τόσο για το εύρος, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής, αν θα έχει δηλαδή πιο «συμβουλευτικό» χαρακτήρα. 

 Έρχονται, όμως, και αλλαγές στην ηγεσία του ΕΟΔΥ. Έχει «κλειδώσει», σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Γ. Ευγενίδης, η αποχώρηση του νυν επικεφαλής, Παναγιώτη Αρκουμανέα, μετά από δύο και πλέον χρόνια στο τιμόνι του Οργανισμού.

Θέμα ωρών η παραίτησή του Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ

Ισχυρή υποψηφιότητα για τη διαδοχή του βάζει ο γνωστός Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος είναι το φαβορί, αν και υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πάντως, θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα των αλλαγών.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top