Σκέρτσος στο Star: Νέα μέτρα στήριξης στην κοινωνία με νέα αύξηση του ΑΕΠ

Πώς θα δοθεί στους νέους η επιδότηση εργασίας των 1.200 ευρώ     

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης στην κοινωνία και το 2022 άφησε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα   

Μητσοτάκης - ΔΕΘ:  Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε κατά τομέα

«Δέσμευση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ότι το μέρισμα της ανάπτυξης θα επιστρέφεται στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Σκέρτσος. Υπογράμμισε επίσης ότι «η ελληνική οικονομία τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από την υπόλοιπη Ευρώπη», που όπως ανέφερε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης,  ενώ επισήμανε ότι κάθε επιπλέον μονάδα ανάπτυξης προσθέτει στην εθνική οικονομία επιπλέον 0,30% δημόσια έσοδα.   «Άρα για μία μονάδα επιπλέον ανάπτυξης έχουμε 300 εκατ. ευρώ έσοδα, που είναι ένας πρόσθετος πόρος  που επιτρέπει να ασκήσουμε πιο αναπτυξιακές αλλά και κοινωνικές πολιτικές» συμπλήρωσε.    

Το μέτρο των 1.200 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους

Σχετικά με την επιδότηση των 1.200 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους, ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο λόγος είναι πως εντοπίζεται μια βαθιά στρέβλωση στην είσοδο  των νέων στην αγορά της εργασίας, καθώς οι εργοδότες ζητούν προϋπηρεσία. «Για αυτό δίνουμε κίνητρο και στον νέο και στον επιχειρηματία, ώστε ο νέος να απορρίψει μια  πρόταση για «μαύρη εργασία» και να μείνει και στην Ελλάδα». Διευκρίνισε ακόμη ότι κάθε τρεις μήνες θα δίνονται 300 ευρώ στους νέους εργαζόμενους.  Ουσιαστικά ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει αναλογικά 100 ευρώ παραπάνω στη μηνιαία αμοιβή και το κράτος θα καλύπτει 100 ευρώ από το μη μισθολιογικό κόστος του εργοδότη.  

Μητσοτάκης: 1.200 ευρώ για προσλήψεις νέων - Ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις

Ο Υπουργός τόνισε ότι τo μέτρο αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά με το μέτρο της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών για 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ συνολικά το κράτος θα επιδοτεί το μη μισθολογικό κόστος για 150.000 θέσεις εργασίας.  «Μετά το εξάμηνο επομένως το κράτος θα στέκεται συμπαραστάτης για να συνεχισθεί αυτή η απασχόληση» συμπλήρωσε.   

Οι πρόωρες εκλογές

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός «έχει κλείσει αυτήν τη συζήτηση» και λειτουργεί με απόλυτα θεσμικό τρόπο. «Έχουμε δουλειά μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Οι γαλοπούλες δε βιάζονται για τα Χριστούγεννα! 

Τέλος, σχετικά με το ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής στη ΔΕΘ και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, ο Υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι   ο πρωθυπουργός διεκδικεί την αυτοδυναμία και από εκεί και πέρα όποιος στηρίζει την κυβερνητική ατζέντα η πόρτα είναι ανοιχτή. «Αλλά αυτήν τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, δυστυχώς, επιδιώκουν την αδράνεια» κατέληξε ο Υπουργός Επικρατείας.          
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top