Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Οι γαλοπούλες δε βιάζονται για τα Χριστούγεννα! 

Απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές  - Νέες κάλπες αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία

«Αυτό που ξέρω είναι ότι κατά κανόνα οι γαλοπούλες δε βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πρόωρες εκλογές μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, στην 85η ΔΕΘ.   

Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη τύπου ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Θα» που δεν πείθουν κανέναν

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση  για το αν η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία κυβέρνηση που έχει ακόμη μπροστά της άλλη μια διετία ή μια κυβέρνηση σε αποδρομή που δεν θα εξαντλήσει την τετραετία της, όπως ισχυρίσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ  ο πρωθυπουργός απάντησε: «Η  κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία. Κι επειδή προφανώς προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας. Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις»  είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - ΔΕΘ: Για ποιους θα είναι υποχρεωτική η 3η δόση εμβολίου  

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top