Πλεύρης: 5.400 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι τώρα σε αναστολή   

«Είναι πολιτική απόφαση να μην κάνουμε πίσω» δήλωσε ο Υπ. Υγείας

Θανάσης Πλεύρης Βουλή

«Οι προβλέψεις μας ήταν για πάνω από 10.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς και αυτήν την στιγμή είναι εκτός εργασίας 5.400. Και θα ανέβουν γιατί έχουμε άδειες» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης απαντώντας στην κριτική του Τομεάρχη Υγείας  του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού.

Πλεύρης: Άρση της αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται

Ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι  υπάρχει «σοβαρή δυσλειτουργία στα νοσοκομεία στο τέταρτο κύμα» και ότι είμαστε δεύτεροι μετά την Αγγλία στην αύξηση των κρουσμάτων και δεύτεροι στον αριθμό των νεκρών, ενώ ανέφερε σχετικά με την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ότι το ΕΣΥ είναι απροετοίμαστο και έρχεται παρέμβαση η οποία και άδικη είναι και μη αναλογική».   Ο ίδιος ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας «να καθίσουμε μαζί να βρούμε κοινά συμφωνημένο δρόμο με στόχο τον καθολικό εμβολιασμό των υγειονομικών»   

Κόντρα Πλεύρη – Πολάκη στη Βουλή για εμβόλια, αντισώματα και… Ισραήλ  
 

Απαντώντας ο κ. Πλεύρης σημείωσε  ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει άλλη δυνατότητα πέραν αυτής που έχει νομοθετήσει και επανέλαβε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι υποχρεωτικότητα εμβολιασμού μόνο σε περιπτώσεις δημόσιας υγείας.  

«Όταν ψηφιζόταν ο νόμος είμασταν στο 80% όσον αφορά τον εμβολιασμό των υγειονομικών και αυτήν τη στιγμή στο 95%. Καλούμε τους ανθρώπους που έχουν βγει σε αναστολή να πάνε να εμβολιαστούν διαφορετικά οι ίδιοι θέτουν τον εαυτό τους σε κατάσταση μη ικανότητας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους» τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Αναστολή εργασίας υγειονομικών: Το σχέδιο κάλυψης των κενών στα νοσοκομεία

Ανέφερε ακόμη ότι προβλέψεις ήταν για πάνω από 10.000 ανεμβολίαστους. «Είναι πολιτική  απόφαση της κυβέρνησης να μη διαπραγματευτεί το θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών» διαμήνυσε ο κ. Πλεύρης.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top