Κόντρα Πλεύρη – Πολάκη στη Βουλή για εμβόλια, αντισώματα και… Ισραήλ  

Και στον Πολάκη οι κυρώσεις για ανεμβολίαστους υγειονομικούς 

Την πρώτη του μεγάλη κόντρα με τη νέα του ιδιότητα είχε ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης στη Βουλή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.  

Πλεύρης: Δεν έβρισα τον Αντετοκούνμπο – Κανείς στη θέση μου     

Ο κ. Πλεύρης παρέθεσε στοιχεία για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, όπως επίσης για τις διασωληνώσεις ανεμβολίαστων και τις νοσηλείες σε ΜΕΘ, με τον κ. Πολάκη  να κάνει λόγο για «γλυκανάλατες στατιστικές» και να  ειρωνεύεται τον Υπουργό Υγείας για το Ισραηλιτικό Συμβούλιο (που εξέφρασε την ενόχλησή του για την υπουργοποίηση με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του). Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης να εισάγει η Ελλάδα  φάρμακα με τα αντισώματα για τον κορωνοϊό  ενώ αναφέρθηκε και σε  καταγγελίες για τις  ΜΕΘ. 

Ο κ. Πλεύρης πάντως προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και στον κ. Πολάκη, καθώς δε θα υπάρχουν εξαιρέσεις για βουλευτές.

«Λυπάμαι που και σήμερα έχουμε συνανθρώπους μας που έχουν πεθάνει … οι δια σωληνωμένοι σήμερα  πάνω από 90% είναι μη εμβολιασμένοι… οι εμβολιασμένοι σήμερα είμαστε στο 60% ….» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος κάλεσε όσους   αμφισβητούν τον εμβολιασμό να δουν τα στοιχεία. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι είχε αποτέλεσμα η υποχρεωτικότητα και ότι υπάρχουν 6. 412 αναστολές αλλά τα στοιχεία αυτά θα αλλάξουν. Όπως ανακοίνωσε στο ΕΚΑΒ  θα προσληφθούν γύρω στα 512 άτομα, ενώ θα δοθεί η  δυνατότητα και σε αυτούς που θα κάνουν τη πρώτη δόση εμβολίου να μπουν στο σύστημα. 

Πλεύρης: «Όσο ήμουν στην εντατική κάποιοι έλεγαν να πεθάνω»

Για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο ΕΣΥ η τροπολογία, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, δίνει τη δυνατότητα προσλήψεων για τρεις μήνες και δυνατότητα μετακινήσεων και παροχών διαγνωστικών εξετάσεων και διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα  από ιδιώτες για τρεις μήνες. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και επισήμανε: «Δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί έναν άνθρωπο ή να βλέπει έναν ασθενή». 

«Δεν κάνατε καλό ξεκίνημα σαν υπουργός Υγείας όσο και αν προσπαθήσατε με γλυκανάλατες στατιστικές να χρυσώσετε το χάπι…δεν το καταφέρατε» υποστήριξε από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης. «Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας θα προσομοιάζει  με αυτή του Ισραήλ που είχε χθες 16.000 κρούσματα …  εσείς με μια ιδεολογική εμμονή ότι θα μας σώσει το εμβόλιο αποδυναμώνετε το ΕΣΥ…δεν περισσεύει κανένας» τόνισε. Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Πλεύρη του είπε «μη μου κουνάτε το δάχτυλο γιατί θα σας θυμίσω τι σας έκανε προχθές το Ισραηλιτικό Συμβούλιο» ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία και να φέρει στην Ελλάδα τη θεραπεία με αντισώματα».     

ΝΔ κατά Πολάκη για «νέο αντιεμβολιαστικό κρεσέντο» 

«Φέρτε χθες τα αντισώματα… έχουν αποτελέσματα, μην τα ποντάρετε όλα στα εμβόλια. Είναι αγωνιώδης η έκκληση που κάνω» τόνισε. 

    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top