Πλεύρης: Άρση της αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου σχετικά με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίστων υγειονομικών/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (1/9)

Τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους οι υγειονομικοί, που έχουν τεθεί σε αναστολή,  αν εμβολιαστούν έστω και τώρα, δίνει ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ήδη 5.895 υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας

Ο νόμος όριζε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου κι έπειτα, όσοι υγειονονικοί δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους θα τίθονταν σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός επεσήμανε ότι επειδή η κυβέρνηση δεν έχει τιμωρητική διάθεση «με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».

Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από 1/9 - Τι προβλέπει ο νόμος

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών,όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί.

Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top