Επισκέψεις στα Α.Τ. από Θεοδωρικάκο σε περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα

«Ασφάλεια για όλους με Αστυνομία φιλική στους πολίτες» δήλωσε ο Υπουργός  

Δείτε το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις επισκέψεις Θεοδωρικάκου σε Α.Τ. και την εγκληματικότητα σε περιοχές της Αττικής    

Τα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών με μεγαλύτερη εγκληματικότητα θα επισκέπτεται το επόμενο διάστημα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Σκοπός είναι να αισθανθεί ο πολίτης ασφάλεια αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ένα μεγάλο ποσοστό φοβάται να κυκλοφορήσει στους δρόμου, ειδικά τις νύχτες.

Θεοδωρικάκος επίσκεψη σε Α.Τ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε επίσκεψη σε Α.Τ. 

Πρώτοι σταθμοί του Υπουργού ήταν το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου και το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου. Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ο Υπουργός συζήτησε με τους διοικητές των Τμημάτων και τους αστυνομικούς που τα στελεχώνουν για θέματα αστυνόμευσης των περιοχών αυτών.

Πολιτική Προστασία: Το αντίο και οι ευχές Χρυσοχοΐδη στον Θεοδωρικάκο

«Ξεκινάω σήμερα τις επισκέψεις μου σε Αστυνομικά Τμήματα και Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα. Ξεκινώ από τις δυτικές συνοικίες, από το Περιστέρι και τον Ασπρόπυργο» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Έρχομαι να δω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία στην εκπλήρωση του έργου της».

Σε ό,τι αφορά στους άμεσους στόχους του Υπουργείου ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Σε διαρκή συνεργασία με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θέλουμε να ρίξουμε το βάρος στην ασφάλεια στις γειτονιές. Θέλουμε μια αστυνομία που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση. Μια αστυνομία φιλική στον πολίτη και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Σ’ αυτό είμαστε ενωμένοι. Σκοπός είναι να βοηθήσουμε τον Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος κάνει σπουδαίο κοινωνικό έργο».

Θεοδωρικάκος: «Το έγκλημα της παιδεραστίας δεν πρέπει να παραγράφεται ποτέ»

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, o οποίος ανέφερε: «Οι προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα της αστυνόμευσης κατά κοινή εκτίμηση αποδεικνύουν μια βελτιωμένη εικόνα στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σκοπός μας είναι να βελτιωθεί περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων της περιοχής, και για το λόγο αυτό θα αναλάβουμε επιπρόσθετες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτή την προσπάθεια σας θεωρούμε αρωγούς, ώστε να επέλθουν τα βέλτιστα αποτελέσματα».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και στην τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, ενώ έστειλε αποτρεπτικό μήνυμα σε όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας.

Παράδοση - παραλαβή Υπουργείων: Χαμόγελα των νέων και πικρία όσων έφυγαν 

Στη συνέχεια ενημερώθηκε διαδοχικά από τους Δημάρχους Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και Ασπροπύργου Νικόλαο Μελέτη για θέματα σχετικά με την εγκληματικότητα στους Δήμους τους. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, παραβατικότητας ανηλίκων και το πλαίσιο συνεργασίας της Αστυνομίας με τους δήμους σε διάφορες διοικητικές διαδικασίες. «Ο απεγκλωβισμός αστυνομικών από αυτές τις διαδικασίες θα ενισχύσει τη δύναμη κρούσης της Αστυνομίας» σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη τονίζοντας τα εξής: «Το Υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στο πένθος που κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. Του Μίκη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του Μίκη της ενότητας όλων των Ελλήνων».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top