Βούλτεψη: Μεταναστευτική πολιτική μόνο με αφίξεις δε γίνεται 

«Η μεταναστευτική πολιτική έχει και απελάσεις» 

Σοφία Βούλτεψη Βουλή

«Μεταναστευτική πολιτική μόνο με αφίξεις δε γίνεται» ανέφερε  η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του μεταναστευτικού νομοσχεδίου.

Μητσοτάκης: Να μην επαναληφθεί το μεταναστευτικό κύμα του 2015

«Η μεταναστευτική πολιτική έχει και απελάσεις, και έως η ΕΕ να αποφασίσει, επιτέλους, να φτιάξει κοινό σύστημα ασύλου και απελάσεων, εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας» τόνισε η κα Βούλτεψη.

Μεταναστευτικό: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για απελάσεις - επιστροφές

Όπως συμπλήρωσε η υφυπουργός,  η μεταναστευτική πολιτική περιλαμβάνει και το μέτρο της κράτησης. «Σε ποια χώρα η παραβίαση των συνόρων δεν είναι παράνομη πράξη; Οι νόμοι, πρόσθεσε, υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Δεν μπορεί να αποτελούν από μόνοι τους γενικά προσκλητήρια. Πρέπει να στέλνουν μηνύματα αποτροπής» επισήμανε. 

«Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους, ότι στη χώρα μπορούν να μένουν όσοι πρέπει να μένουν. Για τους άλλους, θα εφαρμόζονται οι νόμοι, όπως αυτός που καλούμεθα σήμερα να ψηφίσουμε στο Κοινοβούλιο» συμπλήρωσε η κυρία Βούλτεψη.


 
Καβγάς Βούλτεψη - Μεγαλοοικονόμου για την… Κουντουρά

 

«Δε  βρήκα φράγκο» για το ενταξιακό πρόγραμμα «Ήλιος»

 

Για τα ενταξιακά προγράμματα, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για θέματα Ένταξη ανέφερε  ότι το μοναδικό ενταξιακό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ήταν και είναι το «Ήλιος», που εκτελείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Tη συμφωνία, όπως ανέφερε, την υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2019, αλλά την εφάρμοσε η ΝΔ. «Τέσσερα χρόνια στην εξουσία δεν είχατε κάνει τίποτα» υποστήριξε η υφυπουργός Μετανάστευσης, η οποία πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαντλήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια «ήδη από το 2018, χωρίς καμία ένταξη, και παρά το γεγονός ότι τότε τα λεφτά από την ΕΕ έφταναν με τα τσουβάλια». Κατά την κα Βούλτεψη, τα μισά ευρωπαϊκά κονδύλια πήγαιναν απευθείας στις ΜΚΟ και τα άλλα μισά απευθείας στην τότε κυβέρνηση. «Εγώ δε βρήκα φράγκο» σχολίασε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top