Σχολεία: Περισσότερα test και μάσκες παντού, εκτός από τη γυμναστική

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά

Το ρεπορτάζ της Χριστίνας Καλοκύρη σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

«Δε νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση. Γι’ αυτό τον λόγο τα πρωτόκολλα θα αλλάξουν από τη νέα σχολική χρονιά», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, εξήγησε ότι «φεύγουμε από τη λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού, πλην της γυμναστικής».

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως τόνισε, είναι να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η κυρία Κεραμέως είπε πως έχει εμβολιαστεί περίπου το 80% των εκπαιδευτικών. Αν προστεθεί και ένα ποσοστό 10%, που έχει νοσήσει, τότε «απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί».

Σχολεία: Δύο self test για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς έως τις 13/9

Οι ανακοινώσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, αφού εισηγηθεί η Επιτροπή των Ειδικών τις λεπτομέρειες.

Σχολεία: Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε μια τάξη

Η φετινή σχολική χρονιά θα διαφέρει από την προηγούμενη ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς τα σχολεία δε θα κλείνουν όταν θα υπάρχουν κρούσματα. 

Η αρμόδια επιτροπή εξετάζει τα σχολεία να μην κλείνουν όταν εντοπίζονται πάνω από τρία κρούσματα, όπως γινόταν πέρυσι. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, θα ιχνηλατούνται οι κοντινές επαφές των μαθητών που θα νοσήσουν και θα μένουν στο σπίτι σε καραντίνα. Έτσι δε θα μπαίνει εύκολα λουκέτο στην τάξη ή και ολόκληρο το σχολείο. 

Άνοιγμα σχολείων: Δε θα κλείνουν όταν θα υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού

Ωστόσο, υπάρχουν και σκέψεις για σενάριο Β'. Αν υπάρξει θετικό κρούσμα σε ένα τμήμα, να υποβάλλονται σε τεστ όλοι οι μαθητές του τμήματος. Το κλείσιμο του τμήματος θα αποφασίζεται μόνο στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό τουλάχιστον μισοί από τους μαθητές.

Άνοιγμα σχολείων: Δε θα κλείνουν όταν θα υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού

Σημειώνεται ότι οι μαθητές δικαιούνται δύο self test την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top