Σχολεία: Δύο self test για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς έως τις 13/9

Διευκρινίσεις για τα ισχύοντα μέτρα από το υπουργείο Υγείας

Το ρεπορτάζ της Χριστίνας Καλοκύρη σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 31/8/21

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους οι εκπαιδευτικοί από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Άνοιγμα σχολείων: Δε θα κλείνουν όταν θα υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας έως τότε, θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων), από σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και πανεπιστήμια από Σεπτέμβριο

To ένα self test οφείλουν να το διενεργήσουν προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα, αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου. Το δεύτερο οφείλουν να το διενεργήσουν πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Η δήλωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιείται με την ισχύουσα και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά διαδικασία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top