Ενδοοικογενεική βία: Τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας στα θύματα

Τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα

Μαρία Συρεγγέλα

Η δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας για τις γυναίκες-θύματα βίας αλλά και μίας κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία και την παρενόχληση, είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Προωθούμε δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να καταγγέλλουν βίαιες συμπεριφορές που παραβιάζουν κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στέλνοντας το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες ότι «καμία δεν είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας».

Εμβολιάστηκε με AstraZeneca και η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα

«Είμαστε στο πλευρό των γυναικών που βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Στηρίζουμε τα θύματα και τα βοηθάμε να ξεφύγουν από τον κύκλο της βίας», σημειώνει η κ. Συρεγγέλα και προσθέτει ότι «το Δίκτυο Δομών μας είναι πάντα σε ετοιμότητα για να βοηθήσει τα θύματα».

Μαρία Συρεγγέλα

Μαρία Συρεγγέλα /Φωτογραφία Eurokinissi

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα, όπου παρέχεται δωρεάν ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη άλλα και εργασιακή συμβουλευτική, και 19 Ξενώνες Φιλοξενίας, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν γυναίκες-θύματα βίας και τα ανήλικα παιδιά τους.

Το Δίκτυο Δομών διαθέτει ακόμη την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι δωρεάν ή με αστική χρέωση. Το επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής, τηρώντας τους κανόνες εμπιστευτικότητας και απορρήτου, συμβουλεύει τόσο τα θύματα όσο και τρίτα πρόσωπα από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον των θυμάτων για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βάλουν ένα τέλος στα περιστατικά βίας και να καταγγείλουν αυτά τα φαινόμενα στις αρμόδιες Αρχές.

Ταυτόχρονα, όποιος θέλει να επικοινωνήσει με τους ειδικούς της Γραμμής και δεν μπορεί να καλέσει, μπορεί να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση sos15900@isotita.gr, ενώ στην ιστοσελίδα metoogreece.gr υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top