Μπούρας: Διαψεύδει Πολάκη και Τσίπρα για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη

«Με ομόφωνη απόφαση αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις των αρχηγών»

Αθανάσιος Μπούρας

Απόλυτα διαψεύδει τον Παύλο Πολάκη, στα όσα υποστήριξε περί προσπάθειας «κουκουλώματος» του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθανάσιος Μπούρας. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής «αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από τεχνικό λάθος του υπηρεσιακού παράγοντα που επεξεργάστηκε τη λίστα με τις υπόλοιπες δηλώσεις υπόχρεων που ήταν προγραμματισμένες να εξεταστούν, υπήρξαν και 43 επαναλήψεις υπόχρεων, που είχαν αρχειοθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου.2021».

Πόθεν έσχες: Τι δηλώνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών - Η περιουσία και τα εισοδήματα

«Μεταξύ αυτών των 43 επαναλήψεων ήταν και η δήλωση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και ενός ακόμη πολιτικού αρχηγού», σημειώνει.

Ο κ. Μπούρας τονίζει πως η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα.

Πόθεν έσχες: Τα εισοδήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα

«Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά την αντικατάσταση του κ. Λάππα και τα όσα ο κ. Πολάκης υποστήριξε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», εξηγεί ο κ. Μπούρας.

Μαξίμου κατά Τσίπρα για ανάρτηση σχετικά με το πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Για το θέμα είχε κάνει και δήλωση στα social media o Αλέξης Τσίπρας, με το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά, κάνοντας λόγο για «αθλιότητες» και «πόλεμο λάσπης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μπούρα

«Ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης που λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα ως ειδικό όργανο και στην οποία πέραν των τριών μελών-βουλευτών συμμετέχουν και 8 ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί, έχω την θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της και να την κρατήσω μακριά από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις.

Ως εκ τούτου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται σήμερα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου περί απόπειρας δήθεν «κουκουλώματος» από την Επιτροπή ξεκαθαρίζω ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθες αντικαταστάθηκε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη.

Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά την αντικατάσταση του κ. Λάππα και τα όσα ο κ. Πολάκης υποστήριξε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από τεχνικό λάθος του υπηρεσιακού παράγοντα που επεξεργάστηκε τη λίστα με τις υπόλοιπες δηλώσεις υπόχρεων που ήταν προγραμματισμένες να εξεταστούν, υπήρξαν και 43 επαναλήψεις υπόχρεων που είχαν αρχειοθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου.2021.

Μεταξύ αυτών των 43 επαναλήψεων ήταν και η δήλωση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και ενός ακόμη πολιτικού αρχηγού

Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω τις πολιτικές παρατάξεις να αφήσουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης τη λειτουργία της Επιτροπής καθώς πέραν του κύρους της, προσβάλλουν και τα μέλη της Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν βουλευτές και ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Θανάσης Μπούρας»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top