Δημοσκόπηση: «Ναι» στις απαγορεύσεις για ανεμβολίαστους λέει το 54%

Προβάδισμα 12,8 μονάδων για ΝΔ

«Ναι» στις απαγορεύσεις για ανεμβολίαστους λέει το 54% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Open.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας ή συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας, το 54% τις θεωρεί απαραίτητες ενώ το 39% διχαστικές ενώ ένα 7% δεν απάντησε.

Δημοσκόπηση Alco

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 36,9%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,1%. Το ΚΙΝΑΛ έχει 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜεΡΑ25 με 3,6%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 11%.

Δημοσκόπηση Alco

Στην ερώτηση "Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;", ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 40% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 31% έχει αποκτήσει καλύτερη άποψη για τον πρωθυπουργό μετά τις εκλογές σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις το 10% απέκτησε καλύτερη γνώμη.

Δημοσκόπηση Alco

Όσον αφορά το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από το έργο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, το 65% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένοι από λίγο, αρκετά έως πολύ από το έργο της κυβέρνησης, δυο χρόνια μετά τις εκλογές. Αντίθετα μόλις το 49% αντίστοιχα είναι ικανοποιημένοι από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top