Κέντρα διασκέδασης χωρίς χορό - Περιορισμοί και για τους τραγουδιστές

Είσοδος με ταυτότητα - Έως 10 άτομα στο τραπέζι

Αποκλειστικά ως αμιγείς χώροι, δηλαδή αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, θα λειτουργούν από σήμερα 16 Ιουλίου τα υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης. 

Η πληρότητα θα είναι στο 85% και θα επιτρέπονται μόνο καθιστοί πελάτες, που σημαίνει ότι απαγορεύεται ο χορός. 

Για να εισέλθουν στο κέντρο διασκέδασης θα πρέπει να δείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ενώ ανά τραπέζι θα επιτρέπονται το πολύ έως 10 άτομα.

Παράλληλα, θα απαγορεύεται και στους τραγουδιστές να επισκεφτούν τα τραπέζια των θαμώνων.

Πώς θα λειτουργεί η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης - Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ

Αναλυτικά τι ισχύει από σήμερα για τα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης

-    Κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Μητσοτάκης: Αυξάνονται τα ραντεβού για εμβόλια – Να συνεχίσουμε έτσι

-    Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του. 

-    Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

Εστίαση: Χορός και όρθιοι απαγορεύονται- Τι ισχύει για τη ζωντανή μουσική

-    Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας, κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

-    Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top