Ξεκινά την Πέμπτη 1/7 το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια  

Ποιοι μπορούν να το εκδώσουν και πώς λειτουργεί   

Επίσημη πρώτη για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού η αυριανή ημέρα. Τίθεται σε εφαρμογή  σε όλες τις χώρες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και όσοι πολίτες το έχουν θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Ποιοι δικαιούνται να το εκδώσουν και πως λειτουργεί εξήγησε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Ποιους αφορά και πώς θα χρησιμοποιείται 

Όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις ή με το μονοδοσικό, όσοι έχουν νοσήσει και όσοι έχουν υποβληθεί σε rapid ή μοριακό test μπορούν να εκδώσουν το πράσινο πιστοποιητικό. Μια διευκρίνηση: για να ταξιδέψουν με αυτό οι εμβολιασμένοι  χωρίς rapid τεστ  είναι απαραίτητο  να έχουν περάσει 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.  

Ποιοι μπορούν να εκδώσουν το «πράσινο» πιστοποιητικό

Μπορούν να εκδώσουν το «πράσινο» πιστοποιητικό όσοι έχουν:
-Ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού.
-Έχουν νοσήσει 
-Έχουν  υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο rapid ή PCR

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς το εκδίδουμε

Πώς λειτουργεί και σε ποια μορφή

Το ψηφιακό πιστοποιητικό μπορούμε να το έχουμε εκτυπώσει ή να το έχουμε στο κινητό μας. Έχει έναν κωδικό  που θα μπορεί να ελέγχεται από τις εταιρείες μετακινήσεων με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο αλλά  και από την αστυνομία.

Όσο για τα στοιχεία; Περιλαμβάνει στοιχεία ταυτότητας (όνομα, ημερομηνία γέννησης) και πληροφορίες για τον εμβολιασμό (τύπος εμβολίου, αριθμός δόσεων, ημερομηνία εμβολιασμού). Στην περίπτωση διαγνωστικού τεστ, ημερομηνία και θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σε εφαρμογή από 1η Ιουλίου

Το πιστοποιητικό μπορούμε να το εκδώσουμε ακολουθώντας απλά βήματα στο gov.gr και να θυμίσουμε ότι η  Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έθεσε σε λειτουργία το ψηφιακό πιστοποιητικό από την 1η Ιουνίου.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top