Πελώνη: Τις επόμενες ημέρες οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους

Για μετάλλαξη Δέλτα: Επιτακτική ανάγκη ο εμβολιασμός

Την επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν οι πολίτες για τον κορωνοϊό καθώς «η νέα μετάλλαξη είναι πιο επιθετική απ’ όλες», επεσήμανε η Αριστοτελία Πελώνη.

«Η χώρα μας διανύει αυτή τη στιγμή πορεία ύφεσης στην πανδημία και ανάπτυξης στην οικονομία. Περνά σταδιακά στο άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων αλλά παραμένει σε διαρκή επαγρύπνηση και επιφυλακή», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας απειλεί όλους με μία νέα περιπέτεια, η κυρία Πελώνη υπογράμμισε ότι η γενική ανοσία περνάει μέσα από την ανοσία του καθενός μας.

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο

«Οι ανεμβολίαστοι θα παραμένουν αναμεταδότες του ιού», είπε, σημειώνοντας πως σήμερα κάθε συμπολίτης μας ηλικίας 18 ετών και άνω έχει τη δυνατότητα να κλείσει το δικό του ραντεβού και να εμβολιαστεί άμεσα, με όποιο εμβόλιο θέλει.

«Αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με το τι συνέβαινε πριν από εννέα μήνες, υπάρχει επιλογή. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και στην οικογένειά του, αλλά και απέναντι στην κοινωνία», επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Freedom Pass: Τι είπε για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ

Για επιβράβευση των νέων ηλικίας 18 έως 25 ετών έκανε λόγο η κυρία Πελώνη, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Freedom Pass, δηλαδή την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ.

Freedom Pass: Πώς βγαίνει και πού θα χρησιμοποιείται η κάρτα των 150 ευρώ

«Είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, τους φίλους τους να απομακρύνονται, τα ταξίδια και τη διασκέδασή τους να χάνονται. Κάθε νέος που εμβολιάστηκε μέσα στο 2021 ή θα εμβολιαστεί στη συνέχεια θα αποκτά με την πρώτη δόση του εμβολίου του μια προπληρωμένη από το Κράτος ψηφιακή κάρτα, ένα ψηφιακό πορτοφόλι, 150 ευρώ, που θα αποθηκεύεται στο κινητό του τηλέφωνο αλλά θα υπάρχει και σε φυσική μορφή», είπε.

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα σε εμβολιασμένους νέους 18 έως 25 ετών

Η κάρτα θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία αλλά και την είσοδο σε συναυλίες, σινεμά, θέατρα ή μουσεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top