Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να αποδείξει ότι σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο

«Απαίτηση Ελλάδας και ΕΕ» δήλωσε ο ΑΝΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Κεντρικό θέμα για εμάς είναι το θέμα της Τουρκίας. Χαιρετίζεται το γεγονός ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ακόμα ζητάμε από την Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αυτό θα παραμείνει η απαίτηση της Ελλάδας αλλά και η απαίτηση της Ευρώπης» δήλωσε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. 

Βαρβιτσιώτης για Δένδια - Τσαβούσογλου: Δικαίωση της ελληνικής στρατηγικής

Το Συμβούλιο  θα προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των ηγετών της ΕΕ στις 24-25  Ιουνίου 2021. Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας, να πιέσει την Τουρκία να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο ως βάση επίλυσης των διεθνών διαφορών.

Δένδιας από Λουξεμβούργο: Θα επαναλάβουμε τη σαφή άποψη για την Τουρκία

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι το Μεταναστευτικό ζήτημα, που θα απασχολήσει το Συμβούλιο, είναι θέμα εθνικής σημασίας για την Ελλάδα για το οποίο «χρειάζεται να βρούμε τη μέση οδό για να υπάρξει μια κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά θα προστατεύει και τα εξωτερικά σύνορα, χωρίς να μετατρέπει τις χώρες πρώτης υποδοχής σε χώρες στις οποίες μόνιμα θα παραμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

Δένδιας: Κάναμε «όπλο» κατά της Τουρκίας την επιθετικότητά της 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top