Μητσοτάκης Αίγυπτος: Στόχος μας η αποφυγή νέων περιπετειών στη γειτονιά μας

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνάντησε στο Κάιρο τον Πρόεδρο Αλ Σίσι

«Μαθήματα» συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, παραδίδει η Αθήνα στην Άγκυρα, προβάλλοντας τη στρατηγική της σχέση με το Κάιρο.

«Ελλάδα και Αίγυπτος μοιράζονται κοινό στόχο: να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στην γειτονιά μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι

Δένδιας από Λουξεμβούργο: Θα επαναλάβουμε τη σαφή άποψη για την Τουρκία

Η αιγυπτιακή ηγεσία του επεφύλασσε μεγαλοπρεπή υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού είχε στρωθεί κόκκινο χαλί για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια συνάντησε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι.

Η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κάιρο με κόκκινο χαλί - Eurokinissi

Η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κάιρο με κόκκινο χαλί - Eurokinissi

Ελλάδα και Αίγυπτος μοιράζονται κοινές απόψεις που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας. Απόδειξη είναι η τμηματική συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ που υπογράψαμε πέρσι, η οποίας αποτελεί υπόδειγμα συνεργασίας για γειτονικές χώρες. Σ' αυτό «πατά» η Αθήνα και στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα. 

Μητσοτάκης από Αίγυπτο: «Κοινός μας στόχος να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στη γειτονιά μας»

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε από το Κάιρο ότι κοινός μας στόχος με την Αίγυπτο είναι «η αποφυγή νέων περιπετειών στη γειτονιά μας». Υπογράμμισε δε, ότι «για εμάς η προβολή ισχύος είναι πάντα η προβολή επιχειρημάτων».

O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Κάιρο - Eurokinissi

O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Κάιρο - Eurokinissi

«Τόνισα στον εξοχότατο πρωθυπουργό τη σταθερή θέση της Αιγύπτου, την ανάγκη της μη παρέμβασης στις ιστορικές υποθέσεις και τον σεβασμό κυριαρχίας και υδάτων των κρατών» σημείωσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Από τις σημερινές επαφές κερδίζουμε και κάτι ακόμα, καθώς μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη του Βερολίνου για το μέλλον της Λιβύης. Μπορεί η Ελλάδα να μην παίρνει μέρος, δείχνει όμως ότι θα είναι παρούσα δια  των συμμάχων της. Η Αίγυπτος, που θα συμμετάσχει, στηρίζει την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από την περιοχή, και των τουρκικών.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top