Ταμείο Ανάκαμψης: Οι ανακοινώσεις από την Αρχαία Αγορά – Πού πάνε 30,5 δις

68 μεταρρυθμίσεις. 106 επενδύσεις και 180.000 θέσεις εργασίας   

Από την Αρχαία Αγορά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενεργοποίηση του σχεδίου Ελλάδα 2.0 που θα φέρει στην Ελλάδα πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.  

Μητσοτάκης Ντερ Λάιεν σχέδιο ανάκαμψης

Ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Κομισιόν με το Σχέδιο Ανάκαμψης

 

Μητσοτάκης και Φον vτερ Λάιεν στην Αρχαία Αγορά για το Σχέδιο Ανάκαμψης

Ευχαριστώντας στα ελληνικά μέσα από την Αρχαία Αγορά, η πρόεδρος της Κομισιόν παρέδωσε στον πρωθυπουργό την έγκριση του ελληνικού σχεδίου «Ελλάδα 2.0» που θα φέρει στη χώρα 30,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα κινητοποιήσει άλλα 59 δισεκατομμύρια ιδιωτικές επενδύσεις Αλλάζοντας την εικόνα της χώρας.   

Έρχεται η Ντερ Λάιεν και φέρνει χρήμα για την Ελλάδα! 

Μητσοτάκης:  Το «Ελλάδα 2.0» είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας

«Ανταποκρίνεται στο συμβολισμό του Ελλάδα2.0 γιατί  είναι η εκδοχή της επόμενης Ελλάδας, της Ελλάδας της νέας εποχής», δήλωσε για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.  

Το σχέδιο με 68 μεταρρυθμίσεις και 106 επενδύσεις  θα δημιουργήσει 180.000 θέσεις εργασίας και θα επιφέρει πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,9% έως το 2026.

Πρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα θα γίνει ισχυρότερη από ποτέ

«Με αυτό το σχέδιο η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από ποτέ. Η επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης» τόνισε από την πλευρά της η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.    

Μητσοτάκης και Ντερ Λάιεν περπάτησαν στην Αρχαία Αγορά, όπου είχαν στηθεί μεγάλα μόνιτορ  και συνδέθηκαν με τους υπουργούς που «τρέχουν» το σχέδιο.

Ταμείο Ανάκαμψης: Πού θα πάει το «πακέτο» των 30,5 δις ευρώ     

Μεταξύ άλλων συνδέθηκαν με τον Κυριάκο Πιερρακάκη  μπροστά στις ψηφιακές οθόνες του gov.gr  που θα αναλάβει την τρέξει τον  ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με 2,1 δις ευρώ και τα νέα δίκτυα 5G, όπως και με τη Νίκη Κεραμέως μέσα  σε δημοτικό σχολείο, καθώς οι τάξεις θα γίνουν ψηφιακές  και θα εκπαιδευτούν μαθητές και δάσκαλοι.

Αρχαία Αγορά Μητσοτάκης Πιερρακάκης

Μητσοτάκης και Ντερ Λάιεν συνομιλούν με Πιερρακάκη από την Αρχαία Αγορά    

6 δισεκατομμύρια θα δοθούν στην πράσινη οικονομία , τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας και την αναδάσωση, με το σχέδιο που παρουσίασαν ο Κώστας Σκρέκας από το Λαύριο και ο Γιώργος Αμυράς από την Πάρνηθα.

Για την κοινωνική συνοχή θα  δοθούν 5,2 δις ευρώ. Μεγάλο μέρος θα διατεθεί για την εκπαίδευση ανέργων και απασχολουμένων .

4,8 δισ. ευρώ θα διατεθούν στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 6,5 δισ. ευρώ  σε ιδιωτικές επενδύσεις και άλλα 12,5 δισ.  ευρώ με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, ενώ θα διατεθούν και για τον τουρισμό.  
 
Τα πρώτα 4 δισ. ευρώ  θα έρθουν τον Ιούλιο.

Συνομιλία και με πολίτες στην Αρχαία Αγορά

Ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Κομισιόν συνομίλησαν με πολίτες μέσα στην αρχαία αγορά και απάντησαν σε ερωτήσεις τους. 

Μητσοτάκης Ντερ Λάιεν συζήτηση

Η συζήτηση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κομισιόν με πολίτες στην Αρχαία Αγορά    

«Τι προβλέπει για νέους καλλιτέχνες;» ρώτησε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ευγενία Λιάκου, με την πρόεδρο της Κομισιόν να απαντά; «Είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.  Μισό δισεκατομμύριο θα επενδυθεί στον πολιτισμό».

 «Τι μπορώ να περιμένω ως μαθητής και ως νέος;» ρώτησε ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Ταξιάρχης Κουρής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά:  «Υποστηρίζουμε με συγκεκριμένο σχέδιο την εκπαίδευση για να κάνουμε τη δική σου ζωή καλύτερη για να μπορούμε να σου δώσουμε την ελπίδα Να έχεις ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών σου».  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top