Συνάντηση Φραγκογιάννη – Ονάλ στην Τουρκία για τη θετική ατζέντα  

Τα 25 σημεία μπορεί να οδηγήσουν σε νέα επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν   

Ελλάδα και Τουρκία κάνουν σήμερα άλλη μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στον διάλογο και στη θετική ατζέντα, με τη συνάντηση των υφυπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στην Τουρκία. 

Δένδιας για Μητσοτάκη – Ερντογάν: Έσπασε απλά ο πάγος

Όπως μετέδωσε ο  Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης βρίσκεται στην Αττάλεια, όπου στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε τη συζήτηση  με τον ομόλογο του Σεντάτ Ονάλ.

Ερντογάν: Μορατόριουμ με την Ελλάδα στο Αιγαίο αλλά ένταση στην Κύπρο

Στο τραπέζι είναι η προώθηση των 25 σημείων της θετικής ατζέντας για την οποία και οι δυο υφυπουργοί Εξωτερικών έχουν οδηγίες να προχωρήσουν.

Το πρώτο που θέλουν Φραγκογιάννης και Ονάλ είναι να  κλειδώσουν την  αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για να μπορούν να κάνουν διακοπές Τούρκοι πολίτες στην Ελλάδα και φυσικά το αντίστροφο. Ένα ακόμη κομβικό σημείο που εξετάζουν είναι να οριστεί η διαδικασία  για την επιστροφή 1. 450 μεταναστών στην Τουρκία.

 

Εφόσον έχουμε καλά αποτελέσματα οι δυο υφυπουργοί θα ενημερώσουν  τους ηγέτες των δυο κρατών και εκείνοι θα  λάβουν οποιαδήποτε τελική απόφαση. Επομένως είναι πολύ πιθανό οι αποφάσεις  που θα υπάρξουν να ανακοινωθούν σε υψηλότατο επίπεδο ή και να οδηγήσουν σε νέα επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top