Τσίπρας κατά Μενδώνη για «εκδικητικές απολύσεις» στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας

Τι υποστήριξε στη συνάντηση με πρώην εργαζόμενους 

Αλέξης Τσίπρας εργαζόμενοι Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΥΠΠΟ

Επίθεση στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την οποία κατηγόρησε για «εκδικητική» συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους του υπουργείου της που συνέβαλαν στην «κάθαρση» του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ,  εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε σήμερα «με απολυμένους και διωκόμενους», σύμφωνα με τον ίδιο,  υπαλλήλους του Ταμείου.

Τσίπρας απολυμένοι Ταμείο Αλληλοβοήθειας

O Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με πρώην εργαζόμενους στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας  

Διάλογος με αιχμές ανάμεσα σε Τσίπρα και Μενδώνη στην Ακρόπολη! 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια υπόθεση που έχει «αμαρτωλό παρελθόν», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να υπάρξει «κάθαρση».

Χατζηδάκης για Τσίπρα και όσα είπε στο Star: Επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα

Ωστόσο, όπως είπε, δεν φανταζόταν ότι «η σημερινή κυβέρνηση» θα λειτουργούσε «εκδικητικά» απέναντι στους υπαλλήλους που συνέβαλαν στην «κάθαρση» αυτή, ενώ πρόσθεσε ότι «διώκονται επιλεκτικά».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε την υπόθεση «μείζον πολιτικό ζήτημα», καθώς αυτές τις μέρες συζητιέται το νέο εργασιακό πλαίσιο, το οποίο «διευκολύνει τις απολύσεις, αυξάνει τον χρόνο εργασίας και μειώνει τις αμοιβές» και την ίδια στιγμή προχωράει σε «εκδικητικές απολύσεις» στο Δημόσιο.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» του γι' αυτήν την «εκδικητική λογική» που, όπως ανέφερε, «δείχνει μάλλον ότι κάποιοι έχουν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες τους για να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο», επισημαίνοντας ότι υπήρξε η μέριμνα να συνεχιστεί το κοινωνικό έργο του Ταμείου, ενώ «σταμάτησε να ρέει "μαύρο" χρήμα στο καθεστώς που είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια».

Οι πέντε πολιτιστικές διαδρομές που σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού

Τέλος, σημείωσε ότι η μάχη είναι «διπλή» για τους εργαζόμενους, αφενός, η δικαστική, για να ανακληθούν οι απολύσεις και αφετέρου η πολιτική, στην οποία, ανέφερε, ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος που έχει ψηφίσει για την «εξυγίανση του Ταμείου» και ταυτόχρονα τη μεταφορά των υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, ώστε «να μην χάσουν τη δουλειά τους» αλλά να υπάρξει «κάθαρση και αξιοποίηση των χρημάτων για σκοπούς κοινωνικής ανταποδοτικότητας και στήριξης των εργαζομένων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top