Γεωργιάδης: Ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός

«Μια νέα καραντίνα θα ήταν καταστροφική για την οικονομία»

Την εκτίμηση πως μία νέα καραντίνα θα ήταν καταστροφική για την οικονομία εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πως πρέπει να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα τον χειμώνα και ο πιο σίγουρος τρόπος για να γίνει αυτός είναι μέσω των εμβολιασμένων.

Ανοίγουν οι παιδότοποι τον Ιούλιο υπό προϋποθέσεις

«Εάν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων, τελείωσε η πανδημία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνοντας πως ότι η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο. «Όλη η αγωνία είναι αυτός ο ρυθμός να μην πέσει», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα προνόμια (ή διευκολύνσεις, όπως τις αποκαλούν από την κυβέρνηση) για τους εμβολιασμένους, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι λογικό να έχει λιγότερα μέτρα προστασίας κάποιος, που έχει εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο.

Έρχεται πλήρης ελευθερία για όσους έχουν εμβολιαστεί

«Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του εμβολίου ως δυνατότητα για όλους, τότε προφανώς η κυβέρνηση όπως και όλα τα κράτη του κόσμου, θα ρυθμίσουμε το πώς θα γίνεται η κοινωνική κινητικότητα βάσει κινδύνου», τόνισε.

«Ο μη εμβολιασμός είναι λόγος απόλυσης για μία επιχείρηση»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο απόλυσης, σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο.

«Αν ζητάτε τη γνώμη μου, ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί τον μη εμβολιασμό ως λόγο απόλυσης, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή», σημείωσε.

Πελώνη: Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων σε ανεμβολίαστους- Τι είπε για self test

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να νομοθετήσει κάτι σχετικό, όμως «στην υπάρχουσα νομοθεσία, στην κείμενη νομοθεσία, υπάρχει διάταξη για απόλυση υπαλλήλου που θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, «είναι ένα ζήτημα, που θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top