Τσίπρας: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει την Επιθεώρηση Εργασίας

Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το νέο εργασιακό

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, για το οποίο εξέφρασε έντονη ανησυχία, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με εργαζόμενους του υπουργείου Εργασίας και επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Με αφορμή το νομοσχέδιο, τόνισε πως «δεν είναι μόνο ότι καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί δεκάωρη εργασία, απελευθερώνει τις υπερωρίες και θεσμοθετεί να είναι απλήρωτες, αλλά επιχειρεί να παγιώσει μία αντίληψη στην αγορά εργασίας σε σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον έλεγχο των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων».

Τσίπρας: «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με αφορμή την πανδημία»

Ο κ. Τσίπρας εξήρε τη δουλειά που, όπως είπε, είχε γίνει στο ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «γιατί αποδείξαμε ότι δεν είναι ζήτημα ανεπάρκειας των κρατικών δομών, αλλά πολιτικής βούλησης ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να ασκηθεί έλεγχος και να δοθεί η δυνατότητα να κερδίσουν οι εργαζόμενοι από αυτόν τον έλεγχο, να κερδίσουν δηλαδή την εφαρμογή του νόμου και των δικαιωμάτων τους».

Κωστής Χατζηδάκης για νέο εργασιακό: Βάση το 8ωρο- Τι ισχύει για υπερωρίες 

Είπε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε η ανεργία κατά 10%, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11%, καταργήθηκε ο υποκατώτατος, επανήλθαν συλλογικές συμβάσεις και μειώθηκε και η αδήλωτη εργασία στο 8,9%, «επίτευγμα που καταφέραμε χάρη στο ΣΕΠΕ, όπως και το γεγονός ότι δηλώθηκαν για πρώτη φορά 6 εκατ. αδήλωτες ώρες υπερεργασίας μέσα από την ηλεκτρονική προαναγγελία της υπερεργασίας και των υπερωριών και καταβλήθηκαν δεδουλευμένα 51 εκατ. στους εργαζόμενους μέσω των εργατικών διαφορών του ΣΕΠΕ».

«Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει τα τελευταία δύο χρόνια ότι το ΣΕΠΕ δυστυχώς δεν βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους στο βαθμό που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι «αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top