Κωστής Χατζηδάκης για νέο εργασιακό: Βάση το 8ωρο- Τι ισχύει για υπερωρίες

Απέρριψε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας τους ισχυρισμούς για κατάργηση οκταώρο

Aπόσπασμα όσων είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα»

Απέρριψε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, καταργεί το 8ωρο.

Διαψεύδει για έως 13 ώρες εργασίας την ημέρα με υπερωρίες το υπουργείο

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή νομοθεσία που επαναβεβαιώνει τη βάση του 8ωρου στο άρθρο 54. «Και να θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό δεν θα μπορούσαμε. Να σας το πω τελείως ανοιχτά, δεν γίνεται σε χώρα της ΕΕ. Μην κάνουμε τέτοιες συζητήσεις είναι σπατάλη χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι στην περίμετρο του 8ωρου δίνονται δύο δυνατότητες από τη μια η αύξηση των υπερωριών και από την άλλη η διευθέτηση.

Εργασιακό νομοσχέδιο: Τι προβλέπει για τις υπερωρίες

 Για τις υπερωρίες ανέφερε ότι αυξάνονται από 96 ώρες για τις βιομηχανίες και 120 το χρόνο για τις υπηρεσίες στις 150 υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Μπορεί να είναι καλό και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους, διότι θα βάλουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη τους», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top