Μητσοτάκης για αεροσκάφος: «Άνευ προηγουμένου η κίνηση της Λευκορωσίας»

«Απαιτούμε απελευθέρωση των επιβατών»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκληρή κριτική άσκησε με ανάρτησή του στα αγγλικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κίνηση της Λευκορωσίας να αναγκάσει σε προσγείωση ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Λιθουανία για να συλλάβει τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτασέβιτς

Λευκορωσία: Αναγκαστική προσγείωση σε πτήση από Αθήνα για Βίλνιους

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το περιστατικό στη Λευκορωσία: «Η αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροπλάνου, προκειμένου να τεθεί υπό κράτηση ένας δημοσιογράφος, είναι μία άνευ προηγουμένου σοκαριστική ενέργεια. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. Το αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να ανταποκριθεί στην ανάγκη να κλιμακωθεί η πίεση στη Λευκορωσία. Αρκετά»

 

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα την Κυριακή, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο διέταξε πτήση της Ryanair στην οποία επέβαινε ο γνωστός δημοσιογράφος και μπλόγκερ Ραμάν Προτασέβιτςς και κατευθυνόταν στη Λιθουανία να προσγειωθεί στο Μινσκ, και τον συνέλαβε κατά την άφιξή του, δήλωσαν αξιωματούχοι και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου συνέλαβαν τον ακτιβιστή, το όνομα του οποίου βρισκόταν σε κατάλογο καταζητουμένων μετά τις μαζικές διαδηλώσεις πέρυσι έπειτα από εκλογές τις οποίες ο Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι κέρδισε με μεγάλη διαφορά.

Το αεροπλάνο, που πετούσε πάνω από τη Λευκορωσία σε μια πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους, είχε σχεδόν φθάσει στη Λιθουανία όταν άλλαξε κατεύθυνση και συνοδεία μαχητικού οδηγήθηκε στο Μινσκ εν μέσω πληροφοριών ότι στο αεροσκάφος υπήρχαν εκρηκτικά, σύμφωνα με διαδικτυακό ιστότοπο εντοπισμού πτήσεων και το BelTA. Δε βρέθηκαν εκρηκτικά, ανέφερε το BelTA.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top