Συνεπιμέλεια: Διαφωνία σε διατάξεις από Κεφαλογιάννη και Γιαννάκου

Κριτική και από την αντιπολίτευση στη Βουλή 

Όλγα Κεφαλογιάννη Κώστας Τσιάρας

Την έντονη διαφωνία τους σε διατάξεις του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια των γονέων εξέφρασαν οι βουλευτές της ΝΔ και πρώην Υπουργοί της Όλγα Κεφαλογιάννη και η Μαριέτα Γιαννάκου και στη συνεδρίαση στην Ολομέλεια, όπως είχε συμβεί προηγουμένως και στις συνεδριάσεις της Επιτροπής.  

Νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια: Τι αλλάζει στη σχέση γονιών - παιδιών

«Επί της αρχής συμφωνούμε όλοι. Αρκεί ο γνώμονας να είναι το συμφέρον του παιδιού και όχι των γονέων, το νομοσχέδιο  έχει γραφτεί σαν να είναι για τον ένα γονέα» τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Η βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δεν έκανε δεκτές τις 10 τροπολογίες που κατέθεσε η ίδια και η  Μ.Γιαννάκου. 

«Γι’ αυτό και οι τροπολογίες που καταθέσαμε είναι για να αλλάξουν μια λανθασμένη λογική. Όμως το νομοσχέδιο αντί να ενώνει διχάζει και στέκεται απέναντι σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν τον σκοπό του» τόνισε η κα Κεφαλογιάαννη.   

Αιχμηρή ήταν από την πλευρά της προηγουμένως και η κυρία Γιαννάκου η οποία ανέφερε απευθυνόμενη στον Υπουργό Δικαιοσύνης: «Ως παλαιό μέλος της ΝΔ έχω εκπλαγεί ειλικρινά κύριε υπουργέ γιατί μέσα στον  ναό της Δημοκρατίας, εσείς αμφισβητείτε το δικαίωμα των βουλευτών να  εκφέρουν ελεύθερα τη γνώμη τους» 

Κριτική και από την αντιπολίτευση στη Βουλή 

 

Τις διαφωνίες της Ο. Κεφαλογιάννη και της Μ. Γιαννάκου  επικαλέστηκε προηγουμένως στην Επιτροπή και η εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου. «Μακάρι να μπορούσαμε να έρθουμε σε αυτήν την αίθουσα και να υπερψηφίζαμε το σχέδιο νόμου, το οποίο φέρνετε. Και σας το ζητούμε, μέχρι και την τελευταία στιγμή, να κάνετε δεκτές τις αλλαγές, τις οποίες σας προτείναμε, σύσσωμη, τονίζω, η αντιπολίτευση και δύο εκλεκτά στελέχη και πρώην υπουργοί της συμπολίτευσης, η κυρία Γιαννάκου και η κυρία Κεφαλογιάννη».

Κριτική άσκησε στο νομοσχέδιο και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο.  «Αυτό το φαινόμενο, να έχετε να αντιμετωπίσετε δέκα τροπολογίες, φίλια πυρά από τους βουλευτές της Συμπολίτευσης,πρέπει να σας προβληματίσει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top