Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 40-44 τις επόμενες 15 μέρες

«700.000 πολίτες θα εμβολιαστούν εντός του Ιουνίου»

Το αργότερο έως το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και τους κάτω των 40 ετών

Για τους 40-44 θα ανοίξει αρχικά η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια τις επόμενες 15 μέρες, όπως τόνισε ο Γιώργος Γεωργαντάς. 

Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί στη συνέχεια και στις μικρότερες ηλικίες, δηλαδή κάτω των 40 ετών.

Μητσοτάκης: «Ελευθερία δε σημαίνει ανευθυνότητα. Η πανδημία δεν τελείωσε»

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες μέχρι τώρα εμβολιάζονται μόνο με AstraZeneca.

O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες είναι σταθερά πάνω από 105.000 την ημέρα.

«700.000 άνθρωποι θα εμβολιαστούν εντός του Ιουνίου»

O κ. Γεωργαντάς είπε πως ο αριθμός των εμβολιασμών ανά ημέρα αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, αφενός λόγω του εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών, αλλά και των ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Πελώνη: Οι πέντε ζώνες άμυνας του τουρισμού έναντι της πανδημίας

«Θα έχουμε τα κινητά συνεργεία, τα οποία θα πάνε στα νησιά σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για τη Γαλάζια Ελευθερία. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά, ολοκληρώνονται σε άλλα 16 νησιά μέχρι 10.000 κατοίκους και θα ξεκινήσει για όλα τα υπόλοιπα νησιά πλην της Κρήτης. Υπολογίζουμε ότι 700.000 άνθρωποι θα εμβολιαστούν εντός του Ιουνίου», σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Όσον αφορά τους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν, το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, σε κάθε περίπτωση εντός του Μαΐου.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει τη συνδρομή και των ιδιωτικών δομών υγείας, δηλαδή τα διαγνωστικά κέντρα και τα πολυιατρεία.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για προνόμια στους εμβολιασμένους

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο προνομίων για τους εμβολιασμένους, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι δεν πρόκειται για προνόμια, αλλά για επιπλέον δυνατότητες.

«Η κουβέντα έχει ανοίξει βέβαια. Εκ των πραγμάτων οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν κάποιες περισσότερες δυνατότητες. Για παράδειγμα αυτός που έχει εμβολιαστεί πλήρως για να πάει σε ένα νησί απλά μπαίνει στο gov. gr κι εκτυπώνει τη βεβαίωση. Αυτός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, πρέπει να κάνει τεστ, να το δηλώσει στην πλατφόρμα κλπ. Και οι δύο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα ίδια πράγματα. Απλώς άλλοι ταλαιπωρούνται περισσότερο κι άλλοι λιγότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε, όταν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικίες, τότε θα διαμορφωθεί και το πλαίσιο για τα προνόμια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top