Παναγιωτόπουλος: Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι προκλήσεις των τούρκων δεν είναι θεωρητικές

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ξεκαθάρισε πως «ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται».

«Υπάρχει μια υπαρκτή απειλή και βάση του κυρίαρχου δικαιώματος μας οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για την άμυνα τμημάτων της ελληνικής επικράτειας», σημείωσε.

Στην τελική ευθεία οι νέες φρεγάτες: Ενημέρωσε Μητσοτάκη ο Υπουργός Άμυνας 

Αναφερόμενος στην κριτική του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ για τις επισκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού αλλά και του ίδιου του κ. Παναγιωτόπουλου σε ακριτικά ελληνικά νησιά, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανένας Τούρκος αξιωματούχος να υποδείξει σε Έλληνα αξιωματούχο πού θα ταξιδέψει στην Ελλάδα. Δεν δεχόμαστε αυτού του είδους τις υποδείξεις».

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι προκλήσεις των τούρκων δεν είναι θεωρητικές

«Η Ελλάδα ιστορικά επηρεάζει και επηρεάζεται από τα Βαλκάνια και από τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου», σημείωσε, εξάλλου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως προειδοποίησε, οι προκλήσεις από την Τουρκία «δεν είναι θεωρητικές».

«Πέρυσι, η Ελλάδα αντιμετώπισε μια μεγάλη πρόκληση στον Έβρο. Η Τουρκία εργαλειοποιώντας τους μετανάστες προσπάθησε να επιβάλει τη βούλησή της στο κράτος μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με τα σώματα ασφαλείας ανταποκρίθηκαν και σταμάτησαν αυτή την απόπειρα. Και στη συνέχεια, είχαμε τις προκλήσεις στον αέρα και την προσπάθεια αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στη θάλασσα», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top