Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο Κικίλιας   

Τι ανέφερε για «έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς» των νοσηλευτών

Βασίλης Κικίλιας

Δήλωση για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή έκανε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ο κ. Κικίλιας με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει το νοσηλευτικό προσωπικό απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και δεσμεύθηκε για έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του. 

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Μισθοί 600-700 ευρώ και 15 νεκροί

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε συγκεκριμένα για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή:

Κικίλιας: Δεν τελειώνει η μάχη μέχρι να μη νοσηλεύεται κανείς από κορωνοϊό

«Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά το μεγάλο αγώνα για τη ζωή.

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19, όχι μόνο ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης Δημόσιας Υγείας, αλλά υπερβαίνουν εαυτούς, ηγούνται, καινοτομούν, επιτελούν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους και σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και όλους τους επαγγελματίες υγείας έχουν συντελέσει να πετύχουμε κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο: Να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με συστήματα Υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.

Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και σύσσωμου του ελληνικού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας προς τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές μας, για τη σημαντική και διαρκή συνεισφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους πολίτες της χώρας.

Η Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας, έπραξε, πράττει και θα συνεχίζει να πράττει τα δέοντα για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους».
 

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top