Πελώνη για Παπαναγιώτου: «Αποχαιρετούμε έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας»

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου

Αριστοτελία Πελώνη 

Τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Μίμη Παπαναγιώτου εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ο Μίμης Παπαναγιώτου, απεβίωσε τη Δευτέρα 3 Μαΐου, έπειτα από σύντομη νοσηλεία, σε ηλικία 94 ετών.

Ο Μίμης Παπαναγιώτου

Ο Μίμης Παπαναγιώτου- φωτογραφία Eurokinissi

Ολόκληρη η συλληπητήρια ανακοίνωση της Αριστοτελία Πελώνη 

«Ο Μίμης Παπαναγιώτου τίμησε με τη στάση και τη διαδρομή του το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ευγενής και καλλιεργημένος, ο Μίμης Παπαναγιώτου συνέδεσε την πορεία του με την επανακυκλοφορία της «Καθημερινής» και την ανανέωσή της μετά τη δικτατορία, ενώ νωρίτερα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη έκδοση του «Αντί» επί δικτατορίας.

Επί Προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, ανέλαβε τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Αποχαιρετούμε με θλίψη έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας και εκφράζουμε στους οικείους του τα συλλυπητήριά μας».

Ποιος ήταν ο Μίμης Παπαναγιώτου

Ξεκίνησε την καριέρα του στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» το 1946 και στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Οι Καιροί», «Απογευματινή», «Ανεξάρτητος Τύπος», «Βήμα – Νέα» και «Μεσημβρινή». Διετέλεσε Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου (1955-1967) και εν συνεχεία Διευθυντής Σύνταξης των περιοδικών «Η Συλλογή» και «Ο Ταχυδρόμος» (1967-1972). Μετά την μεταπολίτευση ανέλαβε Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Καθημερινή», θέση στην οποία παρέμεινε για 16 χρόνια (1974-1989). Διατηρούσε προσωπική στήλη πολιτικού σχολιασμού στην εφημερίδα «Μακεδονία» 1990-1995. Διετέλεσε, επίσης, Διευθυντής Ειδήσεων της Τηλεόρασης της ΕΡΤ, το 1974, Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», το 1991 και Γεν. Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε. την περίοδο 1992-1993. Δίδαξε στο Τμήμα Επικοινωνίας-Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990-1993).

Το 1995, επί Προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θέση την οποία διατήρησε επί 11 χρόνια.

Παράλληλα με τη λαμπρή επαγγελματική του πορεία, ανέπτυξε και πλούσιο συγγραφικό έργο: Μεταξύ των βιβλίων που συνέγραψε, αναφέρουμε τα εξής: «Αντίο Γουτεμβέργιε» (1981), «Πέμπτη Εποχή» (1995), «Ο τελευταίος έρωτας» (1999), «Γωνία Χωρίς Στροφή – Ιστορίες Ανθρώπων» (2003), «Ανάμεσα σε δύο Προέδρους» (2005).

«Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου υπήρξε ένας ευπατρίδης της ελληνικής δημοσιογραφίας. Άνθρωπος σοβαρός, καλλιεργημένος, ευγενής, έμπιστος και συνεπής, συνδέθηκε και συνεργάστηκε με κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής και των ΜΜΕ. Διεισδυτικός αρθρογράφος και έμπειρος αναλυτής των πολιτικών εξελίξεων, αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα της σοβαρής και έντιμης δημοσιογραφίας, αλλά και μέντορας δεκάδων νέων δημοσιογράφων που, υπό την καθοδήγησή του στα πρώτα τους βήματα, διέπρεψαν, στη συνέχεια, στο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχε την καθολική αναγνώριση και τον σεβασμό όλων των δημοσιογράφων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Το 2018, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ τίμησε τον Δημήτρη Παπαναγιώτου σε ειδική εκδήλωση για τους βετεράνους του αθλητικού ρεπορτάζ. Το 1985, το Ίδρυμα Μπότση, του απένειμε Βραβείο Δημοσιογραφίας «για τα άρθρα και τα χρονογραφήματά του και για τη συμβολή του στη διατήρηση της καθημερινής δημοσιογραφίας σε υψηλό επίπεδο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top