Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Την ΠτΔ υποδέχτηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου και η προϊσταμένη της δομής

H Kατερίνα Σακελλαροπούλου σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Στις συνθήκες πανδημίας που ζούμε, τα περιστατικά κακοποίησης όπως η ενδοοικογενειακή βία παρουσιάζουν αυξητική τάση και καμία γυναίκα δεν πρέπει να περνάει μόνη της αυτό το μαρτύριο. Αυτό ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στον «Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας» του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας. Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και η προϊσταμένη της δομής, Άννα Μαμάη.

Μητσοτάκης-Σακελλαροπούλου: Να μην υπάρξει εφησυχασμός τώρα το Πάσχα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από την κ. Μαμάη για το έργο που γίνεται στη δομή και ξεναγήθηκε στους χώρους που φιλοξενούνται οι γυναίκες, αλλά και στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αγκαλιά με κοριτσάκι σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αγκαλιά με κοριτσάκι σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Απευθυνόμενη στις γυναίκες που φιλοξενούνται αλλά και στο προσωπικό του ξενώνα, η κ. Σακελλαροπούλου, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους επιστήμονες, τους εκπαιδευτικούς και όλους εκείνους, οι οποίοι καθημερινά -με την πολύ αξιόλογη δουλειά τους- στηρίζουν με διάφορους τρόπους ευάλωτους συνανθρώπους μας, εξέφρασε τη χαρά της που είχε την ευκαιρία να βρεθεί μαζί τους, σε μία από τις δομές του.

Παράλληλα τόνισε ότι η άσκηση βίας, απόρροια κατάχρησης εξουσίας του ισχυρού έναντι του αδύναμου, πλήττει ιδιαίτερα τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες. Όπως σημείωσε, «ο κίνδυνος ελλοχεύει σε οποιονδήποτε χώρο. Στο σπίτι, στην εργασία, στον δρόμο, παντού και κάθε στιγμή. Ακόμη χειρότερα, η κακοποιημένη γυναίκα υφίσταται πολλές φορές και τη βία του στίγματος, της ντροπής, του φόβου και της σιωπής, καθώς της είναι πολύ δύσκολο να καταγγείλει τι της συμβαίνει, είτε γιατί αισθάνεται ανήμπορη να αντιμετωπίσει τον περίγυρό της, οικογενειακό και κοινωνικό, είτε γιατί εξαρτάται οικονομικά από τον θύτη της. Εξουθενωμένη ψυχικά και σωματικά, εγκλωβίζεται σε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top