Γεννηματά: Να εμβολιαστούν άμεσα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

Θεοχάρης: Kατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό

Nα εμβολιαστούν με προτεραιότητα οι εργαζόμενοι του τουρισμού ζήτησε από τη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Για έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής, η οποία οδηγεί σε αποτυχία και το άνοιγμα του τουρισμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

«Αποτύχατε και στον τουρισμό. Επιδείξατε ανεπάρκεια κι αναποτελεσματικότητα», είπε κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τους «κυβερνητικούς αυτοσχεδιασμούς στον τουρισμό» είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχη και για την «φετινή χρονιά» με δεδομένες και τις καθυστερήσεις του εμβολιαστικού προγράμματος σε όλη την Ευρώπη, ενώ αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει κάνει σχεδιασμό και προετοιμασία για το άνοιγμα του τουρισμού, στις 14 Μαΐου.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας   

«Πόσο κόσμο για παράδειγμα περιμένουμε στους δυο πρώτες μήνες; Έχετε λάβει μέτρα για να αντέξουν οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν; Θα επιδοτήσετε τα πάγια έξοδα τους, θα στηρίξετε την ρευστότητα τους; Περιμένουμε απαντήσεις. Εάν υπάρχουν βέβαια», είπε.

Εστίαση: Άνοιγμα στις 10 Μαΐου σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι απέτυχε να πείσει τους πολίτες για την αποτελσματικότητα των μέτρων και «τώρα μπροστά στα δύσκολα παραιτείται από τις ευθύνες. Λέει πάρτε τα self-test και κάντε ότι νομίζετε. Κάνει ,όνο εμπόριο ελπίδας, που δεν δίνει λύσεις».

Παράλληλα, κατέθεσε 5 προτάσεις, άμεσης εφαρμογής, ανάμεσα στις οποίες να εμβολιαστούν με προτεραιότητα οι εργαζόμενοι του τουρισμού.

Αναλυτικά:

1. Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον Τουρισμό. Στο αμέσως επόμενο διάστημα.

2. Εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια (το έχουμε προτείνει από τον Ιανουάριο). Για όσους επισκέπτες δεν έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικό πρόσφατο αρνητικό τεστ.

3. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τουρισμό και εστίαση ως το τέλος του 2021. Αναστολή του μέτρου του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

4. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με βάση το σχέδιο που πέρυσι κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής.

5. Στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό-εστίαση που σήμερα βιώνουν την ανασφάλεια.

Θεοχάρης: Kατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό

Κατά προτεραιότητα, μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, θα γίνει ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στον τουρισμό, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή, ο Χάρης Θεοχάρης.

«Ο εμβολιασμός των εργαζόμενων του τουρισμού είναι αποφασισμένος. Αφορά σε περίπου 280.000 άτομα και θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων. Ο προγραμματισμός της ομάδας που σχεδιάζει τα εμβόλια μας έχει λάβει υπόψη. Από την πρώτη ημέρα της ολοκλήρωσης των πιο ευάλωτων θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προβλέψει συχνότατα τεστ σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά ο εμβολιασμός θα είναι μια διαδικασία 3 εβδομάδων», είπε ο κ. Θεοχάρης  απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως τόνισε,  κεντρικό μήνυμα για την προώθηση του τουρισμού είναι πως «όλη η χώρα είναι ασφαλής», και όχι διαχωρισμοί για covid free και non covid free νησιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top