Self test και σε δικαστήρια, σούπερ μάρκετ και ιδιωτικό τομέα

Η κυβέρνηση εξετάζει τα επόμενα βήματα με το νέο «όπλο»

Ιδιαίτερα πετυχημένο χαρακτήρισε τον ξεκίνημα των self test ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην καθιερωμένη σύσκεψη για την πανδημία

Με νέο όπλο ανά χείρας η κυβέρνηση εξετάζει τα επόμενα βήματα για την άρση των περιορισμών σε μετακίνηση και οικονομία.

Το πρώτο τεστ, με το άνοιγμα των σχολείων με διενέργεια self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε σχολικές μονάδες κρίνεται επιτυχές, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σε σύνολο 245.093 τεστ βρέθηκαν 613 θετικά δείγματα, τα 359 σε μαθητές και τα 254 σε προσωπικό των σχολείων. Η συμμετοχή δείχνει ότι η διαδικασία ήταν απλή, οργανωμένη και αποτελεσματική. Σημειώνεται ότι και οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, που είχαν αεγγραφεί στην ΗΔΙΚΑ, 

Μητσοτάκης: Self test και σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

«Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους (σ.σ.: όσοι βρέθηκαν θετικοί), δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλοντας έως το τέλος της εβδομάδας την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης self test σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τις μεταφορές και τα delivery (και γενικά την εστίαση, όταν ανοίξει, σε εξωτερικούς χώρους σε πρώτη φάση).

Τα self test, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επεκταθούν και στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και στα δικαστήρια, ενώ θα προστεθούν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, αλλά και τον δημόσιο τομέα.

Άρση lockdown: Ακολουθούν εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, η διαδικασία θα γίνει βήμα – βήμα για να υπάρξει η απαραίτητη προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα, τόσο από τους φαρμακοποιούς, όσο και από τους πολίτες.

Εξάλλου, ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος διαγωνισμός για τα self test.

Σε αυτόν συμμετέχουν 70 εταιρείες, από 31, που συμμετείχαν στον πρώτο, το οποίο σημαίνει ότι θα πέσουν και οι τιμές, λόγω του ανταγωνισμού.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό με τα self test

Τα self test πιθανόν να κρίνουν και το θέμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ανέφερε ότι μπορεί να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αρνητικό self test.

Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια και η δήλωση Μητσοτάκη που «γεννά» ελπίδες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις της επιτροπής θα ληφθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν θα υπάρχει σαφές αποτύπωμα της επιδημιολογικής επιβάρυνσης από το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top