Τσίπρας: Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση αυτή την κρίσιμη ώρα

«Άδειασμα» σε Πολάκη για τις αναφορές περί ΝΔ και «κόμμα δοσίλογων»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, για το πώς έχει διαχειριστή την υγειονομική κρίση, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καταθέτω ως μεγάλη και βαθύτατη ανησυχία ότι τούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τον κύριο Μητσοτάκη και τους υπουργούς όταν την Παρασκευή το μεσημέρι λέει στη Βουλή “τα πέτυχα όλα, είμαστε πρωταθλητές”, ενώ βουλιάζουμε» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Kontra.

Lockdown: Ανοικτά όλα τα σενάρια για σχολεία, εστίαση και Πάσχα

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν έχουν συναίσθηση τι περνά ο πολίτης και διαχειρίζονται την πανδημία με επικοινωνιακό τρόπο», τόνισε.

«Λέει ότι θα ανοίξει σταδιακά με σχέδιο η αγορά, ότι θα ανοίξει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο. Και την Παρασκευή το βράδυ αποδείχθηκε το σχέδιο, μη σχέδιο τελικά, γιατί άλλαξε η απόφαση. Ποιανού ήταν αυτή η ευθύνη; Δεν γνώριζαν το μεσημέρι τα επιδημιολογικά δεδομένα; Όλα αυτά διαμορφώνουν μία εικόνα αλαλούμ», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η επιτροπή έχει εργαλειοποιηθεί από την κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε την αποτυχία σας για τον κορωνοϊό

«Εμείς αυτό που αμφισβητούμε είναι ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που της λέει η επιτροπή, αντιθέτως εργαλειοποιεί την επιτροπή», είπε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με πέντε μήνες αυστηρό lockdown, ενώ έκανε λόγο για «όργιο απευθείας αναθέσεων και αδιαφάνειας» από την κυβέρνηση.

«Γιατί έκλεισαν τα μικρά καταστήματα;»

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το μεγαλύτερο έγκλημα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι αυτή η κυβέρνηση που έταξε λαγούς με πετραχήλια στη μεσαία τάξη τώρα την τσακίζει».

Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Τσίπρας προέκρινε ξεκάθαρα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους ενώ αμφισβήτησε εκ των υστέρων τις αποφάσεις για το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων: "τι θα πείραζε αν ηταν ανοιχτά με αυστηρά μέτρα και εφαρμογή των πρωτοκόλλων τα μικρά μαγαζιά;", διερωτήθηκε. 

Το «άδειασμα» Τσίπρα στον Πολάκη

Κληθείς να σχολιάσει τις παραληρηματικές αναφορές του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των δοσίλογων και ο ΣΥΡΙΖΑ η παράταξη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συντροφικά πυρά» κατά Πολάκη για το εμφυλιοπολεμικό ξέσπασμα 

«Σφαγή» στη Βουλή: Ο Πολάκης, τα γουρούνια και ο... Κολοκοτρώνης

«Ούτε η Ν.Δ είναι η παράταξη των δοσιλόγων ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ η παράταξη του Κουφοντίνα. Αυτά είναι ακρότητες», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Το μείζον», είπε, «είναι να μιλάμε με όρους παρόντος και μέλλοντος και να δούμε τι έχουν να κομίσουν οι δυο αυτές παρατάξεις εφεξής».

Η ανάρτηση Πολάκη μετά τη δήλωση Τσίπρα

Μετά από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα του ανάρτηση στο facebook, επιμένοντας στην αρχική του άποψη.

Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους...

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

«Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις "παρανοήσεις": Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο από μαυραγορίτες και δοσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς», αναφέρει ο κ. Πολάκης.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να καλύψει το ψέμα με ψέμα

Βέλη τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα των self test, όσο και κατά του Παύλου Πολάκη, που υπεραμύνθηκε των δηλώσεων του, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Τσίπρας χθες προσπάθησε να καλύψει το ψέμα με ψέμα αντί να βρει το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη», «προφανώς φοβήθηκε πως αν ζητούσε συγγνώμη θα τον επανέφερε στην τάξη και για αυτό ο κ. Πολάκης, ο οποίος εξακολουθεί να υβρίζει τη ΝΔ με την ανοχή του κ. Τσίπρα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top