Εστίαση: Άνοιγμα από τον Απρίλιο στους εξωτερικούς χώρους

Ο ρόλος των self tests

Μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εστίαση, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσο. 

Όπως είπε στο Mega, η βελτίωση των καιρικών συνθηκών βοηθά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση απελευθερώνει δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους. 

Lockdown: Τα self-tests «κλειδί» για άνοιγμα εστίασης και τουρισμού

Έτσι στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσει και η εξωτερική εστίαση. 

Τα self test θα βοηθήσουν επίσης στο ομαλό άνοιγμα της αγοράς και της εστίασης. 

«Η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου με τα self tests έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης», είπε.

Έκκληση εστιατόρων: «Ρεύμα για όλα τα μαγαζιά εστίασης»

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και μια αύξηση των εξιτηρίων. 

Έτσι αν πάνε όλα καλά με την αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος και σε συνδυασμό με τα self tests, όπως είπε ο υφυπουργός, στις αρχές Απριλίου θα μπορέσουν να ανοίξουν τα καταστήματα και τα σχολεία. 

Εστίαση: Ανοίγει τον Απρίλιο αλλά βαριά «τραυματισμένη»    

Όσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις σημείωσε ότι είναι ακόμα νωρίς να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα 

Τέλος υπογράμμισε πως η παροχή των δωρεάν τεστ θα ισχύσει για τον Απρίλιο και τον Μάιο και από Ιούνιο θα μπορεί να υποχωρήσει, καθώς θα έχει χτιστεί ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας με τους εμβολιασμούς. Δεν απέκλεισε όμως να συνεχιστεί, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top